QC Technician Microbiology

 • Leiden, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hypermodern laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van meer dan €4,56 miljard in 2019. Eurofins kent sterke groeiambities (de samengestelde jaarlijkse groei is 24%) en verwacht in 2020 een omzet van €5,0 miljard te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

PSS Insourcing Solutions (PSS) is een bekroonde oplossing voor farmaceutische bedrijven.  Op verzoek van farmaceutische klanten levert PSS dedicated, gekwalificeerd en opgeleid Eurofins-personeel dat op de locatie van een klant werkt met behulp van faciliteiten, apparatuur, computersystemen, SOP's en methoden van de klant. Onze medewerkers werken aan een vooraf gedefinieerd project of activiteiten op de locatie van de klant. Wereldwijd werken er ongeveer 1.700 werknemers bij PSS. In Nederland krijg je ongeveer 100 enthousiaste collega’s, verdeeld over vijf klantlocaties.

We bieden je een loopbaan bij een wereldleider op het gebied van lab expertise. Bij PSS staan collegialiteit, samenwerken, klantgerichtheid en kwalitatief goed werk leveren, voorop.

Functieomschrijving

Voor onze locatie in regio Leiden zijn we op zoek naar een enthousiaste Microbiology Technician Quality Control voor ons COVID-19 team.

Wat ga je doen?

Als Microbiologisch Technician bestaan je werkzaamheden uit het volgens planning nemen van samples in verschillende productieruimtes t.b.v. Environmental monitoring, en het uitvoeren van testen op monsters van o.a. grondstoffen, tussen- en eindproducten ten behoeve van vrijgifte, waaronder Bioburden, Endotoxine, Sterility, AVA, Mycoplasma, identificatie van micro-organismen, en qPCR. Je werkt onder strikte GMP regelgeving en altijd volgens de afgesproken planning. Naast het uitvoeren van testen houd je je bezig met documentatie (LIMS, data entry, review) en lab beheer taken.

Functie-eisen

 • Een MLO of HLO/BSc diploma richting Microbiologie, Life Sciences of aanverwant
 • Relevante werkervaring op een QC laboratorium in de farmacie onder GMP regelgeving is een pre
 • Werkervaring en/of stage ervaring met Environmental Monitoring of relevante microbiologische analyse technieken
 • Bekend met analyse technieken zoals Bioburden, Endotoxine, Sterility, AVA, Mycoplasma, identificatie van micro-organismen, en qPCR
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Je hebt goede computervaardigheden, zoals o.a. Excel en kan goed omgaan met nieuwe software programma’s.
 • Je bent proactief en streeft naar continue verbetering
 • Je bent een teamplayer en klantgericht
 • Je bent in staat om onder tijdsdruk te werken en deelt je werk zelfstandig in

Aanvullende informatie

PSS en Eurofins: volop mogelijkheden

Werken bij PSS betekent werken met gemotiveerde mensen met een can-do mentaliteit. Onze mensen werken in een internationale omgeving, binnen een enthousiast team en voor een organisatie waar voldoende ruimte is om je verder te ontwikkelen. Samenwerken is voor ons ontzettend belangrijk en plezier hebben in wat je doet hoort daar natuurlijk ook bij! Onze maandelijkse teamlunches, teamuitjes en het uitreiken van awards aan collega's zijn daar een voorbeeld van. Verder bieden wij:        

 • Een verantwoordelijke en uitdagende functie binnen het team;
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng;
 • Vakinhoudelijke trainingen en mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling;
 • Flexibele werktijden;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je werkt bij PSS ondervind je de voordelen van Eurofins als moederbedrijf. Onze ambitieuze groeiplannen bieden mogelijkheden voor de organisatie, maar ook voor onze werknemers:

 • Volop groeimogelijkheden;
 • Een groot klantportfolio zorgt voor veel diversiteit in je werk.

Interesse en meer informatie?

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met

Gert-Jan Huisink via [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Privacybeleid