Sample Coördinator Laboratory

 • Oss, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een pro-forma omzet van 4.2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

Eurofins Professional Scientific Services is een snel groeiende leverancier van In-sourcing-services voor farmaceutische bedrijven. Op verzoek van farmaceutische klanten levert PSS dedicated, gekwalificeerd en opgeleid Eurofins-personeel dat op de locatie van een klant werkt met behulp van faciliteiten, apparatuur, computersystemen, SOP's en methoden van de klant. De medewerkers van PSS werken aan een vooraf gedefinieerd project of activiteiten op de locatie van de klant. Wereldwijd werken er ongeveer 1.400 werknemers bij Eurofins PSS, in Nederland zijn we met ca 90 enthousiaste collega’s, verdeeld over vijf klantlocaties. Wij bieden je een loopbaan bij een wereldleider op het gebied van lab expertise. Bij Eurofins PSS staan collegialiteit, samenwerken, klantgerichtheid en kwalitatief goed werk leveren, voorop.

Functieomschrijving

Op deze klantlocatie voert ons team een breed spectrum van werkzaamheden uit. Ons team  is onder andere verantwoordelijk voor de sample coördinatie binnen de QC afdeling, als ook daarbuiten met externe laboratoria.

Voor dit team zijn we op zoek naar een enthousiaste Sample Coördinator. Dit betreft een tijdelijke positie i.v.m. tijdelijke afwezigheid van 1 van onze medewerkers.

Wat ga je doen?

 • Functioneren als kennisdrager en verantwoordelijke voor de complete GMP documentatie;
 • Functioneren als eerste aanspreekpunt voor alle binnenkomende en uitgaande samples;
 • Het afhandelen, distribueren en verzenden van de samples, alles volgens GMP richtlijnen. De batch documentatie bijhouden is een belangrijk onderdeel van  het process;
 • Verwerking van de analyseresultaten die gegenereerd zijn bij externa laboratoria binnen de gestelde tijdslijnen en je zorgt er voor dat alles op de juiste manier gedocumenteerd is;
 • Bijdrage leveren bij diverse verbeterprojecten en je maakt gebruik van jouw kennis over 5S en Lean;
 • Bewaken van het overzicht over alle processen. Afwijkingen signaleer je uiteraard meteen en je zorgt ervoor dat alle belangrijke stakeholders op de hoogte zijn van het proces.

Functie-eisen

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een MBO of HBO diploma;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een (farmaceutisch) laboratorium of in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met GMP is een pré;
 • Ervaring met LEAN/ Six Sigma methodiek is een pré;
 • Je bent computervaardig (hebt ervaring met programma's zoals Excel, SAP etc.);
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als schrift uitstekend;
 • Je werkt zelfstandig, je bent proactief en communicatief vaardig.

Je hebt daarnaast een klantgerichte houding. Je snapt wat de klant vraagt, weet hoe het laboratorium werkt en wat de technicians nodig hebben. Je werkt goed samen met je collega’s en je bent assertief. Daarnaast werk je zeer nauwkeurig en denk je altijd in oplossingen in plaats van problemen.

Onze groeiende organisatie streeft naar continue verbetering en daar kunnen wij jouw inbreng goed gebruiken. Met jouw natuurlijke flair en overredingskracht bereik je, samen met je collega’s, binnen de gestelde tijd, de gewenste resultaten en streef jij verbetering na.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

Werken bij PSS betekent werken met gemotiveerde mensen met een can-do mentaliteit. Onze mensen werken in een internationale omgeving, binnen een enthousiast team en voor een organisatie waar voldoende ruimte is om je verder te ontwikkelen. Samenwerken is voor ons ontzettend belangrijk en plezier hebben in wat je doet hoort daar natuurlijk ook bij! Onze maandelijkse teamlunches, teamuitjes en het uitreiken van awards aan collega's zijn daar een voorbeeld van.           

Heb je interesse?

Wij kijken uit naar je sollicitatie! Wil je meer informatie over de functie, neem gerust contact op met onze HR afdeling via 071 524 4080 of met de verantwoordelijke manager via 06 15214419. Wil je direct solliciteren, dan kan dat door jouw CV en natuurlijk een motivatie te uploaden via de sollicitatiebutton "apply now". Door op “apply now” te klikken ga je akkoord met de privacyverklaring van PSS. Meer informatie is op te vragen bij de HR afdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature begrijpen wij, maar wordt niet op prijs gesteld.

Video's om te bekijken

Privacybeleid