Macrofauna Analist Zoete en brakke wateren

  • Duivendrecht, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een pro-forma omzet van 4.2€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Eurofins AquaSense opereert al ruim 30 jaar in het hydrobiologisch vakgebied. Ons hechte en enthousiaste team van specialisten en adviseurs voert hydrobiologische en ecotoxicologische analyses uit, verzorgt monstername, doet onderzoek voor de wet Natuurbescherming en adviseert klanten over de verbetering van het ecosysteem. We werken voor klanten in binnen- en buitenland. Wij zijn conform ISO 17025 geaccrediteerd voor de monstername van zoetwater macrofauna en voor de analyse van zoet- en zoutwater macrofauna, zoetwater fytoplankton en verschillende microbiologische analyses.

Functieomschrijving

Als macrofauna analist bestaat jouw werk uit het doen van macrofauna-analyses uit oppervlaktewater, het nemen van de macrofaunamonsters en het uitzoeken daarvan op het laboratorium. Ook het rapporteren van analyseresultaten hoort bij jouw takenpakket. Bij ons kun je je kennis uitbreiden op het gebied van macrofauna door het doen van interne en externe opleidingen en je neemt deel aan werkgroepen in je vakgebied. Je komt te werken in een enthousiaste groep ecologen en hydrobiologisch specialisten die gespecialiseerd is in het uitvoeren van veldwerk, determinatie en rapportage van fytoplankton, macrofauna (zoet en zout), planten, vissen, vogels, amfibieën en vleermuizen.

Jouw functie bestaat uit verschillende (lab)werkzaamheden:
- Monstername van macrofaun op veel verschillende plekken in Nederland
- Het uitzoeken van levende macrofauna monsters
- Het determineren van macrofauna uit zoete en brakke wateren

Functie-eisen

- Je hebt relevante en up-to-date soortenkennis van zoet- en brakwater macrofauna.
- Minimaal HBO- werk en denkniveau.
- Je kunt gestructureerd en geconcentreerd werken.
- Je kunt goed samenwerken in een team en bent klantvriendelijk.
- Je bent flexibel en stressbestendig.
- Je bent minimaal 30,8 uur p.w. beschikbaar.
- Je hebt een passie voor natuur.
- Ervaring met werken onder kwaliteitssystemen (b.v. NEN-EN-ISO 17025) is een pré.
- Bezit van rijbewijs B is een pré.
- Soortenkennis van een of meerdere andere soortgroepen is een pré

Aanvullende informatie

Ons aanbod
Een professionele, uitdagende en innovatieve werkomgeving in combinatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder:
- Reiskostenvergoeding (OV 100%)
- Minimaal 25 vakantiedagen
- Flexibele werktijden

Bij Eurofins AquaSense heerst een prettige werksfeer, collegialiteit en is er ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

Vragen?
Meer informatie over deze functie kunt u krijgen bij Amy Storm, Afdelingshoofd Eurofins AquaSense, e-mail [email protected].

Sluitingsdatum 30 september 2019
Een geschiktheidstest kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

 

Video's om te bekijken

Privacybeleid