Informatie Analist

  • Barneveld, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een omzet van 3.8B€ in 2018. Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van ~4.7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Eurofins ontwikkelt eLIMS-NG (Eurofins Laboratory Information Management System, de Next Generation), een uitgebreide en geïntegreerde set van tools en applicaties om de productie te ondersteunen voor al onze laboratoria wereldwijd. Eurofins Analytico in Barneveld is geselecteerd als pilot-laboratorium voor het programma van eLIMS-NG.

Functieomschrijving

Voor ons projectteam zijn wij opzoek naar een:

Junior Informatie Analist
(fulltime)

Heb je net je WO diploma op zak en ben je op zoek naar een uitdagende baan waar je jezelf kunt ontplooien?

Als Informatie Analist LIMS ben je leergierig van aard en analyseer en documenteer je de analytische methodes en werkprocessen. Hierbij beschrijf of herschrijf je de huidige processen en stem je dit af met de teamleiders, analisten en laboranten. Je configureert werkprocessen en methodes in verschillende informatie systemen. Daarna bereid je de testscenario’s en test data voor, documenteer je de testresultaten en los je de knelpunten op doormiddel van troubleshooting. Hierbij werk je samen met het team volgens de scrum methode.

Functie-eisen

Jij bezit:

  • MSc richting chemie, wiskunde of techniek;

  • 0-3 jaar werkervaring;

  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;

  • Ervaring met (lab)automatiseringsprojecten is een plus;

  • Ervaring met programmeren en database scripting is een plus;

  • Kennis van laboratorium processen is een plus.

  • Verder ben je hands on, analytisch en communicatief sterk. Je kunt de kennis die je opdoet in het laboratorium  vertalen naar correct geconfigureerde workflows. Hiernaast heb je het  vermogen om je eigen werk goed te organiseren, maar je kunt ook uitstekend samenwerken in een team.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

- Een uitdagende baan in een op te starten afdeling met veel verantwoordelijkheden;
- Een dynamische werkomgeving en leuke collega’s;
- Een omgeving waarin je de mogelijkheid hebt je snel te ontwikkelen.
- Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
- Een succesvolle en sterk groeiende organisatie met volop doorgroeimogelijkheden;
- Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Ben jij de persoon die wij zoeken? 

Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet. Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton.

Meer weten?

Meer informatie over deze vacature kun je inwinnen bij de afdeling HR op telefoonnummer 0342 426367 / 369

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Privacybeleid