Analist Microbiologie

  • Heerenveen, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 650 hyper moderne laboratoria en is actief in 45 landen met een omzet van 2.95M€ in 2017 (pro-forma 3.4B). Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van ~4.7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2017 in verschillende landen een totaal van ruim 60 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.


Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit 10 locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Voor de locatie in Heerenveen zijn wij op zoek naar enthousiaste Microbiologisch Analisten.

Functieomschrijving

Als analist microbiologie ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren, verwerken en rapporteren van microbiologische analyses. Op het laboratorium wordt gebruik gemaakt van klassieke microbiologie, PCR en ELISA. Al onze microbiologische analisten werken volgens het RvA geaccrediteerde kwaliteitssysteem.

Functie-eisen

Je hebt ervaring met of hebt interesse in voedingsmiddelenmicrobiologie. Je kunt goed omgaan met veranderingen en je vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken. Je bent flexibel met betrekking tot de invulling van de werktijden en werkdagen. Je hebt ervaring met klassieke microbiologie, voedingsmiddelenmicrobiologie, PCR en/of ELISA. Daarnaast beschik je over de volgende functie eisen:
• Een afgeronde MLO of HLO opleiding, bij voorkeur richting microbiologie;
• Werkt nauwgezet, hebt oog voor detail en je bent zeer secuur in het registreren van gegevens;
• Ervaring met werken onder kwaliteitssystemen (b.v. ISO 17025);
• Een proactieve houding;
• Kwaliteitsgericht;
• Ervaring met Lean is een pré.

Extra informatie

Een uitdagende werkomgeving binnen een ambitieuze, internationale en sterk groeiende organisatie. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie. Een team met enthousiaste en gedreven collega’s.

Interesse en meer informatie?

Neem contact op met Fred Reindersma, Afdelingshoofd Microbiologie, telefoonnummer 06 317 825 65.

Video's om te bekijken

Privacybeleid