Analist (Junior / Medior / Senior)

  • Utrecht, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 650 hyper moderne laboratoria en is actief in 45 landen met een omzet van 2.95M€ in 2017 (pro-forma 3.4B). Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van ~4.7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2017 in verschillende landen een totaal van ruim 60 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Functieomschrijving

Wij bieden een zelfstandige baan aan waarbij jij analyses uitvoert op diverse monsters en deze beoordeelt. Als analist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren, verwerken en rapporteren van microbiologische, fysische of chemische analyses. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang en anticiperen op afwijkingen. Nauwkeurigheid is een essentieel deel van je werk. Daarnaast pak je je rol als probleem optreden of dreigen te ontstaan. Bijvoorbeeld bij onregelmatigheden of onvolledigheid in het monster, of bij storingen in instrumenten en apparatuur. Onderhoud van de apparatuur is vanzelfsprekend deel van de functie. De laboratoria van Eurofins werken volgens het RvA geaccrediteerde kwaliteitssysteem (vb. ISO 17025);

In het team is het van belang dat je elkaars werkzaamheden controleert op de gestelde normen en kwaliteitseisen. Het is dus een baan die zowel zelfstandigheid als teamwork vereist. Kom jij ons team versterken?

Wij bieden je een informele werksfeer in een laboratorium waar veel aandacht is voor het optimaliseren van werkprocessen. Je komt te werken in een hecht team waar men van aanpakken weet. 

Locatie: Heel Nederland. Vacatures op verschillende Eurofins vestigingen.

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding HLO of MLO niveau 4 in een richting analytische chemie of chemie;
  • Minimaal 1-2 jaar werkervaring op het lab, stage wordt hierbij meegerekend; 
  • Ervaring met verschillende analytische methodes is een pre;
  • Werkt nauwgezet en met een kritische instelling ten opzichte van het eigen werk;
  • Ervaring met werken onder kwaliteitssystemen (b.v. ISO 17025); 
  • Probleemoplossend vermogen en het snel en accuraat naar een oplossing kunnen zoeken;
  • Flexibel, oog voor detail, je bent zeer secuur in het registreren van gegevens en productiegericht;
  • Je bent kwaliteitsgericht, proactief en een team-player.

Extra informatie

Wij bieden een baan waarbij je komt te werken in een professioneel laboratorium met enthousiast, gedreven en deskundige collega’s. Werk waarbij je met de juiste inzet en mogelijkheden meer werkzaamheden kunt leren, zodat je meer haalt uit zowel jezelf als je baan. Eurofins is een succesvolle en sterk groeiende organisatie met volop doorgroeimogelijkheden; Een marktconform salaris afhankelijk van je ervaring en expertise.

Ben jij de persoon die wij zoeken?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet. Deze kun je sturen via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Video's om te bekijken

Privacybeleid