Customer Support Medewerker

 • Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 650 hyper moderne laboratoria en is actief in 45 landen met een omzet van 2.95M€ in 2017 (pro-forma 3.4B). Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR ~25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van ~4.7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2017 in verschillende landen een totaal van ruim 60 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

De afdeling Customer Support is de schakel tussen onze opdrachtgevers in binnen- en buitenland, de accountmanagers, de diverse laboratoria en (eigen) transportdiensten. Jij bent hierbij de onmisbare schakel tussen de diverse klantsegmenten en de diensten die wij leveren. Customer Support staat voor een optimale 

Functieomschrijving

Als Customer Support Medewerker (ofwel Analythical Service Manager, Project Coordinator) werk je binnen het customer support team en ben je verantwoordelijk voor het borgen van  bereikbaarheid en het realiseren van een optimale dienstverlening aan (inter)nationale opdrachtgevers van Eurofins. Je bewaakt het proces van juiste opdrachtverwerking, de voortgang van projecten en een tijdige rapportage van analyseresultaten naar klanten.

Je adviseert de klant over de mogelijkheden van ons digitaal portaal, onze analysepakketten, verpakking- en conserveringsmogelijkheden, prijsstellingen, logistieke services en geeft toelichting op de analytische achtergronden en de benodigde termijnen ten behoeve van projecten. Tevens coördineer je zorgvuldig de incidentmeldingen en de afhandeling daarvan.
Kortom: jij bewaakt de procesvoortgang van projecten en gedurende het proces ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en de diverse laboratoria.

Locatie: Heel Nederland. Vacatures op verschillende Eurofins vestigingen.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO opleiding richting (analytische) chemie.
 • Je bent in staat om je chemische vakkennis en analytisch denken in te zetten waarmee je een gedegen sparringpartner bent voor het lab en onderzoeksmogelijkheden concreet kunt vertalen naar onze opdrachtgevers.
 • Je bent bekend met LIMS ( of vergelijkbaar daaraan), handig met Excel en hebt ervaring met CRM.
 • Je hebt commercieel inzicht, kent de markt waarin onze opdrachtgevers zich bewegen (of wilt die leren kennen) en streeft naar een maximale positionering van de diensten van Eurofins.
 • Minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in een milieukundige-, dan wel laboratorium georiënteerde functie en binnen je functie had je regelmatig klantcontact.
 • Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent gericht op samenwerken met collega ’s en omgevingsbewust.
 • Je hebt een proactieve en kwaliteitsgerichte houding, waarbij je slagvaardig en klantgericht denkt en handelt.
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en neemt weloverwogen beslissingen.
 • Je bent stressbestendig en flexibel in je benadering bij ad-hoc situaties.
 • Je communiceert concreet, helder, doelgericht en kunt goed luisteren.

Extra informatie

Wij beiden je een interessante en uitdagende leeromgeving op het snijvlak van sales en chemie
Persoonlijke ontwikkeling en de kans om je te ontwikkelen tot ervaren projectcoördinator en daarna verder te groeien binnen Eurofins. Een goed salaris afhankelijk van opleiding en ervaring. Inclusief pensioenregeling.
En uiteraard een gedreven team met een gezonde dosis fun.

Interesse gewekt of meer informatie? 
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie zoek eerst contact met de vestiging waar je interesse naar uit gaat en vraag naar HR. https://www.eurofins.nl/en/contact/.  

Video's om te bekijken

Privacybeleid