ERP Consultant Manufacturing

 • Utrecht, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Beschrijving van het bedrijf

Eqeep adviseert en ondersteunt veelal internationaal opererende bedrijven bij het effectief inrichten van IT bedrijfsprocessen en het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Onze collega’s  (ruim 40) zijn dagelijks bezig met het verbeteren van de organisatie en de processen bij onze klanten door de inzet van Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Service Management en IFS (Applications en Field Service Management).
Wij creëren van toegevoegde waarde voor de gehele organisatie van onze klanten, dragen bij tot de realisatie van efficiënte procesinrichting, borgen de effectieve inzet van mensen en middelen bij haar klanten.

Functieomschrijving

Jouw kennis en kunde inzetten op consulting opdrachten gericht op operaties, productie of supply chain management.

Kom een kop koffie drinken om uit te vinden of je onze nieuwe ERP Consultant Manufacturing wordt!

Onze klanten zijn veelal MKB en Large Accounts in de productie, machinebouw, service en food bedrijven, die hun IFS IT-projecten aan ons uitbesteden. Dit zijn complexe trajecten waarbij nieuwe informatietechnologieën en manufacturing en proces componenten worden geïmplementeerd of geoptimaliseerd. Op dit moment zijn het vooral nationale projecten, maar door onze ervaringen is er een vraag en groei naar internationale (momenteel EU) projecten.

Als ervaren ERP Manufacturing Consultant maak je deel uit van een toegewijd team dat deelneemt aan ERP consulting opdrachten gericht op operaties, productie of supply chain management. Je werkt nauw samen met projectmanagers en projectteams aan opdrachten volgens een werkplan en het gebruik van best practices uit de branche.

Je bent verantwoordelijk voor het functioneel implementeren van ERP applicaties bij onze klanten (IFS ERP) in Nederland en Europa. Dit betekent dat je resultaatgericht en pro-actief bezig zult zijn om klanten te adviseren bij het bereiken van hun doelstellingen. Hierbij verlies jij nooit het veranderproces uit het oog, en weet jij ook hierbij de klant optimaal te ondersteunen, deelgenoot te maken van het proces en er doorheen te leiden.

Onze projecten kunnen een aantal weken duren tot een aantal maanden. Dit is voor jou geen obstakel, want jij verliest nooit het overzicht, kunt zelfstandig te werken en daarbij vind jij het als persoon belangrijk dat de klant altijd tevreden is.

Op het moment dat er een offerte geschreven moet worden, maken we graag gebruik van jouw kennis en kunde. En natuurlijk blijf je je vakkennis én jezelf ontwikkelen.

Even je taken en verantwoordelijkheden op een rij;

 • Vanuit je Manufacturing inzicht in bedrijfskundige processen vertaal jij de klantvraag naar mogelijkheden binnen IFS of aan IFS gerelateerde applicaties.
 • Je doet onderzoek bij klantorganisaties, draagt creatieve oplossingen aan, adviseert en implementeert dit advies op basis van de klantvraag.
 • Je ondersteunt bij de inrichting, configuratie en implementatie van de optimale oplossing binnen IFS of aan IFS gerelateerde applicaties.
 • Je stelt functionele-en testspecificaties op, je test de applicatie/ oplossingen (in samenhang met eventueel maatwerk)
 • Je beheert en monitort op functioneel niveau de IFS applicatie
 • Verzamelen van bedrijfsvereisten en gap-analyse
 • Procesontwerp, procesdocumentatie, integratietests, gegevensconversies, rapportontwikkeling, training voor eindgebruikers
 • Test, train en los problemen op voor de client terwijl u de eerste ondersteuningscontactpersoon voor de client bent
 • Helpt klanten de waarde die ze uit hun technologie halen te vergroten door te trainen op bestaande software en klanten te bespreken en op te leiden in aanvullende producten en diensten
 • Werkplannen uitvoeren, resource-eisen identificeren, prioriteiten voor beschikbare resources begrijpen en vaststellen en de uitvoering van projecttaken controleren
 • Zorg ervoor dat de projectprestaties op tijd zijn voltooid en anticipeer op problemen of omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de oorspronkelijke schatting of het projectbudget

Functie-eisen

Onze ideale ERP Manufacturing Consultant heeft;

 • Een afgeronde universitaire opleiding/ HBO opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Economie of een soortgelijke opleiding
 • Werkervaring binnen een (IT) / service organisatie bijvoorbeeld als ERP Consultant of Super-User;
 • Kennis en Affiniteit met ERP software;
 • Kennis van business processen en/of specialistische vakkennis;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse in woord en geschrift. Heb je daarnaast ook nog een goede beheersing van de Duitse en/of Franse taal, dan is dat top.

Daarnaast zien wij onze kernwaarden bij je terug; Betrouwbaarheid, klantgericht, kwaliteitsgericht en resultaatgericht.

Extra informatie

Wij bieden je een jonge en dynamische organisatie met veel kennis en kunde op functioneel en technisch gebied.

De focus bij Eqeep ligt op jouw ontwikkeling en vooruitgang van jouw professionele carrière. We bieden je dan ook uitgebreide leermogelijkheden voor zowel jouw capaciteiten als jouw persoonlijke groei.

Uiteraard behoort een marktconform salaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), bonusregeling, een leaseauto, pensioenregeling en vele andere uitdagingen bij jouw uitrusting.

Is dit de positie voor jou?
Ben je klaar voor je carrière bij Eqeep? Solliciteer dan meteen!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter (0344 767170).

Eqeep bekommert zich om privacy en wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met ons privacy statement.

 

Privacybeleid