Programmamanager HR – Vitaliteit en verzuim

  • Utrecht, Nederland
  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Programmamanager HR – Vitaliteit en verzuim
Startdatum: Zsm
Duur: 6 maanden (optie tot verlenging tot max. 1 jaar)
Uren per week: 36
 

Daarom kies je voor een functie als bij NS
Bij NS staan we voor een gezonde organisatie die altijd vooruitkijkt. Een organisatie waar medewerkers het naar hun zin hebben en zich thuis voelen. Zo’n 22.000 collega’s vertrouwen op een gedegen HR-beleid dat door vakbekwame professionals wordt vormgegeven. Ieder vanuit hun eigen expertise. Of je nu recruiter, HR business partner of beleidsmedewerker bent; bij NS zit er altijd beweging in. De medewerkers van vandaag en morgen bepalen samen het succes. En voor al die medewerkers staan onze managers en HR-professionals klaar.

Zo werkt het
In deze rol ben je programmamanager van diverse projecten en activiteiten rondom vitaliteit en ziekteverzuim. Je stuurt daarbij projectleiders en experts/professionals aan, en je geeft zelf uitvoering aan een of meerdere projecten. Het houden van overzicht, het zorgen voor voortgang en resultaten en het rapporteren hierover zijn je belangrijkste taken. Stakeholdermanagement op diverse nivo’s maakt hier ook onderdeel van uit.

Hier gebeurt het
NS wil graag een vitale organisatie zijn waarbij vitale medewerkers van groot belang zijn. Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en het terugdringen van ziekteverzuim van medewerkers kunnen rekenen op onze continue aandacht. Om een vitale organisatie te worden moeten we breder kijken: Strategie, leiderschap, vitaliteitsmanagement en cultuur moeten elkaar versterken. Om de stap naar een vitale organisatie te kunnen maken, zijn we een roadmap aan het maken waar we projecten op deze thema’s uitwerken. Deze projecten kunnen zowel centraal als decentraal uitgevoerd worden. Vanwege de omvang van het programma, de diversiteit aan thema’s en de impact op de NS organisatie, zijn we op zoek naar een ervaren/stevige programmamanager. De programmamanager houdt overzicht, bewaakt de voortgang en weet resultaten te boeken in een complex speelveld. Hij/zij kan afhankelijk van zijn specifieke expertise mogelijk ook projectleider van een van de projecten zijn.
 

Functie-eisen

Dit neem je mee

·       Minimaal een WO-diploma;

·       Minimaal 10 jaar aantoonbare relevante werkervaring als programmamanager;

·       Aantoonbare werkervaring in het HR domein en ervaring met verandermanagement en cultuurtrajecten;

·       Aantoonbare werkervaring binnen grote, corporate organisaties

·       Kandidaat is ervaren en voelt zich thuis in de werkzaamheden van een programmamanager, weet zich goed te bewegen op directieniveau, maar ook met managers en medewerkers en de medezeggenschapsraad.

Aanvullende informatie

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met ons (0344 767170).

Eqeep bekommert zich om privacy en wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met ons privacy statement.

Privacybeleid