Functioneel ERP Consultant

 • Utrecht, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eqeep is een jonge en dynamische organisatie met veel kennis en kunde op functioneel en technisch gebied.

Onze consultants (ruim 40) zijn dagelijks bezig met het verbeteren van de organisatie en de processen bij onze klanten door de inzet van Enterprise Resource Planning (ERP) en Enterprise Service Management in het algemeen en IFS (Applications en Field Service Management) in het bijzonder.
Wij creëren van toegevoegde waarde voor de gehele organisatie van onze klanten, dragen bij tot de realisatie van efficiënte procesinrichting, borgen de effectieve inzet van mensen en middelen bij haar klanten.

Functieomschrijving

Jouw functionele kennis en kunde inzetten voor de implementatie en inrichting van ERP systemen, dát is waar je blij van wordt. Kom een kop koffie drinken om uit te vinden of je onze nieuwe Functioneel ERP Consultant wordt!

Onze klanten zijn veelal MKB en Large Accounts in de productie, machinebouw, service en food bedrijven, die hun IFS IT-projecten aan ons uitbesteden. Dit zijn complexe trajecten waarbij nieuwe informatietechnologieën worden geïmplementeerd of geoptimaliseerd. Op dit moment zijn het vooral nationale projecten, maar door onze ervaringen is er een vraag en groei naar internationale (momenteel EU) projecten.

Als Functioneel ERP Consultant beweeg je je op tactisch en operationeel vlak; enerzijds onderzoek je de klantvraag en maak je een implementatie advies voor onze klanten. Anderzijds ben je verantwoordelijk voor de configuratie, inrichting en installatie van de IFS applicatie bij deze klanten op functioneel niveau. Daar waar nodig bedenk je creatieve oplossingen en zorg je dat deze geïmplementeerd worden.

Op het moment dat er een offerte geschreven moet worden, maken we graag gebruik van jouw kennis en kunde. En natuurlijk blijf je je vakkennis én jezelf ontwikkelen.

Even je taken en verantwoordelijkheden op een rij

 • Vanuit je inzicht in bedrijfskundige processen vertaal jij de klantvraag naar mogelijkheden binnen IFS of aan IFS gerelateerde applicaties.
 • Je doet onderzoek bij klantorganisaties, draagt creatieve oplossingen aan, adviseert en implementeert dit advies op basis van de klantvraag.
 • Je ondersteunt bij de inrichting, configuratie en implementatie van de optimale oplossing binnen IFS of aan IFS gerelateerde applicaties.
 • Je stelt functionele-en testspecificaties op, je test de applicatie/ oplossingen (in samenhang met eventueel maatwerk)
 • Je beheert en monitort op functioneel nivo de IFS applicatie

Functie-eisen

Onze ideale Functionele ERP consultant heeft;

 • een HBO/WO opleiding, bij voorkeur met een technische basis zoals (Technische) Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Transport, Infrastructuur en Logistiek, Maritieme Techniek, Informatietechniek / Informatica;
 • werkervaring binnen een (IT) service organisatie bijvoorbeeld als Functioneel Beheerder of Super-User;
 • affiniteit met ERP/FSM/schedulingsystemen;
 • kennis van business processen en/of specialistische vakkennis;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse in woord en geschrift. Heb je daarnaast ook nog een goede beheersing van de Duitse taal, dan is dat top.

Daarnaast zien wij onze kernwaarden bij je terug; Betrouwbaarheid, klantgericht, kwaliteitsgericht en resultaatgericht.

Aanvullende informatie

Wij bieden je een jonge en dynamische organisatie met veel kennis en kunde op functioneel en technisch gebied.

De focus bij Eqeep ligt op jouw ontwikkeling en vooruitgang van jouw professionele carrière. We bieden je dan ook uitgebreide leermogelijkheden voor zowel jouw capaciteiten als jouw persoonlijke groei.

Uiteraard behoort een marktconform salaris (afhankelijk van je kennis en ervaring), bonusregeling, een leaseauto, pensioenregeling en vele andere uitdagingen bij jouw uitrusting.

Is dit de positie voor jou?
Ben je klaar voor je carrière bij Eqeep? Solliciteer dan meteen!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter (0344 767170).

Eqeep bekommert zich om privacy en wij verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met ons privacy statement.

Privacybeleid