Inkoper/ Marktanalist

  • Weverstede, 3431 JS Nieuwegein, Netherlands
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Energy Services 
Energy Services, onderdeel van Censo Energy Solutions, is een vooruitstrevend bureau dat energie-inkoop en het energiemanagement in de top van de zakelijke markt regelt. Daarnaast zorgen we ervoor dat de energieadministratie op orde is en deze continu voldoet aan de snel veranderende wet- en regelgeving. Door op een snelle, informele en no-nonsense manier samen te werken, worden wij gezien als collega door de opdrachtgever: wij maken energie simpel. Onze mensen zijn experts met jarenlange ervaring binnen de energiesector.

Functieomschrijving

Verantwoordelijkheden
Als inkoper/marktanalist ben je continu bezig om tijdig scherpe contracten voor onze klanten te realiseren. Door steeds in contact te zijn met leveranciers blijf je op de hoogte van de marktontwikkelingen en fungeer je als marktspecialist richting de accountmanagers en onze klanten. Samen met de accountmanager en klanten ontwikkel je een inkoopstrategie en zorg je voor de uitvoer en bewaking hiervan. Tevens verzamel je marktinformatie uit diverse bronnen binnen en buiten ons bedrijf en verwerk je deze tot inkoopadviezen en achtergrondrapportages. Daarnaast ben je samen met je collega’s structureel bezig het proces te verbeteren en help je met het bewaken van de data-integriteit in ons systeem.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Jij weet hoe de Nederlandse energiemarkt in elkaar steekt, bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en denkt proactief mee met de klant. Omdat je werkt in een kleine organisatie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken;

Verder:

  • bezit je sterke analytische vaardigheden en ben je communicatief sterk;
  • ben je accuraat en een expert in MS Excel;
  • ben je ondernemend en wil je meebouwen aan een sterk groeiende organisatie;
  • heb je de klant altijd centraal staan en ben je continu bezig het klantproces te verbeteren.

Wat breng je mee?
Je hebt een HBO of WO denkniveau opgedaan door opleiding en/of werkervaring. Ervaring in de energiemarkt is een sterke pré, maar met wellicht een achtergrond in een andere commodity-markt vragen we je ook te solliciteren. Om succesvol te zijn in deze functie is contract- en marktkennis noodzakelijk.

Aanvullende informatie

Wat hebben we jou te bieden?
We bieden jou een uitdagende functie in een enthousiast team van experts binnen een snel groeiende onderneming met als standplaats Nieuwegein. De functie is voor minimaal 32 uur per week, met een voorkeur voor 40 uur per week. Een prima salaris, uiteraard wel afhankelijk van relevantie en aantal jaren werkervaring. Verder bieden we 25 vakantiedagen en een goede work-life balance.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan hieronder op de vacature. Heb je wellicht nog vragen? Neem dan contact op met Ton van de Langenberg op 06-27189169.