Ekoship 4 Customer Care Assistant

 • Stažiranje

Opis tvrtke

80+ tech savvy kolega stoji iza arhitekture i koda u Ekobitu. Bavimo se razvojem softwarea i DevOps-om, a većina klijenata nam je iz zapadne Europe. Predani smo razvoju poslovnih aplikacija i proizvoda te pružanju usluga tehničkog savjetovanja u području software developmenta i DevOps-a. Poznati smo po organizaciji Ekobit DevArene te po inovativnim proizvodima koje plasiramo na globalno tržište kao što je BizDataX.Svjesni smo brzomijenjajućeg IT svijeta te da je na nama da ga pratimo, ali i preuzmemo kormilo. S tim ciljem svojim developerima omogućavamo odlaske na razne strane i domaće konferencije, certificiranja i stručnu literaturu.

Sabrano znanje naša ekipa voli dijeliti, najviše mladim kolegama na početku karijere. Zato tri puta godišnje organiziramo Ekoship - stručnu praksu u trajanju od četiri tjedna u sklopu koje dobivaš mentora i priliku da se pokažeš i ostaneš raditi u Ekobitu. 

Opis posla

Ako ti odlično leži komunikacija, a IT je tvoja strast, imamo poziciju koja je baš za tebe! Tražimo nekoga tko ima talent da kad priča o kompleksnim IT stvarima, one postaju razumljive svakome, a uz to zna da nije najbitnije da je kod lijepo napisan, nego da je aplikacija user-friendly. Ukoliko lako prepoznaješ potrebe korisnika i mogućnosti developera, odnosno sporazumijevaš se na „dva jezika“, jeziku korisnika i jeziku IT stručnjaka, imamo pravo mjesto na kojem možeš pokazati svoj talent!

Tijekom studentske prakse dobit ćeš priliku vidjeti što sve podrazumijeva i kako izgleda posao customer care asistenta koji uključuje shvaćanje želje klijenta i izradu specifikacije koju razumije klijent, ali i tim developera. Sudjelovat ćeš na sastancima na kojima se raspravlja o novim funkcionalnostima pokušavajući balansirati između korisničkih zahtjeva i developerskih mogućnosti izvedbe. Naučit ćeš koje sve procedure vode od potencijalnog do zadovoljnog klijenta i upoznati se sa svim pozadinskim procesima, odnosno stvarima koje trebaju biti odrađene, a „nitko“ ih ne vidi. Iako ne postoje dva ista projekta, iskustvo je ono što ti omogućava da možeš predvidjeti nepredvidivo. Svaki dan je drugačiji, ovisi o izazovima. Tijekom četiri tjedna prakse uz mentora ćeš proći kroz cjelokupan proces, od prvog kontakta s kupcem do izdavanja fakture i naučiti na što sve treba paziti kako bi taj proces bio što ugodniji i maksimalno zadovoljavajući za sve sudionike.  Termin održavanja prakse dogovaramo s obzirom na tvoje i naše obaveze tijekom ljeta (srpanj/kolovoz/rujan).

Kvalifikacije

Najvažnije osobine i vještine:

 • Tehnički background koji će ti omogućiti da povežeš klijentove želje i developerske mogućnosti izvedbe
 • Izvrsne komunikacijske vještine
 • Analitičnost i organiziranost
 • Fleksibilnost i brza prilagodba na nove okolnosti
 • Timski duh
 • Izvrsno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu

Prednosti (nije toliko bitno, ali je svakako nice to have):

 • Interes za poslovnim procesima
 • Relevantno iskustvo (development, sales, business analiza)
 • Završna godina studija
 • Bilo koji dodatni europski jezik je plus 😊

Ako navedene kvalifikacije prepoznaješ kod sebe, svakako nam pojasni zašto u motivacijskom pismu!

Dodatne informacije

Što nudimo?

 • Plaćenu praksu- dobivaš iskustvo, ali i fer džeparac
 • Relevantno iskustvo u brzorastućoj IT firmi
 • Super mentora koji je uvijek spreman objasniti i pomoći
 • Fleksibilno radno vrijeme- sate i dane dogovaraš s mentorom u skladu s tvojim rasporedom i obavezama na faksu (*minimalna uključenost na praksu 2 dana tjedno)
 • Mogućnost rada od doma ili iz manjih ureda (nismo fanovi open space-a) u Zagrebu ili Varaždinu
 • Zabavu (uvijek nađemo povod), česta druženja i podršku cijele Ekosfere

Prijavi se još danas, do prakse dolaziš u tri koraka:

 1. Pošalji nam svoj CV i motivacijsko pismo u kojem ćeš nam u par rečenica obrazložiti svoju motivaciju
 2. Mi tebi šaljemo zadatak koji će nam uz motivacijsko pismo poslužiti da odlučimo tko je najbolji fit za Ekobit
 3. Nakon (uspješna) prva dva koraka slijedi razgovor s HR-om i mentorom u kojem ćemo se upoznati i vidjeti kakav smo fit

Prijave traju do ponedjeljka, 30.5. 

Veselimo se upoznati te! Sretno :)

Pravila zaštite privatnosti