Engineer

  • Telefoonweg 32, 6712 CW Ede, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Ede-Wageningen Engineering is per direct op zoek naar versterking. Wij zijn op zoek naar mensen die aan de slag willen in de ondergrondse infra. EWE is een jong ingenieursbureau met een groot netwerk.  Wij doen complexe engineering binnen klein- en grootschalige projecten en hebben een grote hoeveelheid aan kennis en ervaring binnen een jong en bruisend team.

Ben jij de Engineer die niet alleen mee rekent en ontwerpt aan de energietransitie van Nederland maar ook meebouwt aan een nieuwe organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Engineer
Als Engineer bij Ede-Wageningen Engineering krijg je binnen korte tijd diverse projecten aangeboden waarbij je alles van het vak leert op diverse locaties van een ervaren professional. Je krijgt de ruimte en verantwoordelijkheid om dit te kunnen doen en laat zien dat je dit aan kunt want jij bent dé specialist bent die de klant kan vertellen of een ontwerp voldoet aan de gestelde eisen (of niet).

Jij wordt een expert in het ontwerpen en analyseren van pijpleidingsystemen. De ordegrootte van de ontwerpwerkzaamheden varieert van kilometerslange tracés tot details op componentniveau.  Je weegt verschillende mogelijkheden tegen elkaar af en je kiest de meest efficiënte oplossing. Je bent in staat om te beargumenteren dat de door jou gekozen oplossing de juiste is. Op basis van technische tekeningen, documentatie, en randvoorwaarden uit de uitvoering weet je rekenmodellen op te stellen en je kan deze modellen toetsen met specialistische engineeringsoftware.

Met behulp van verschillende softwarepakketten verwerk je de klantvraag tot een goed eindproduct. Vanuit jouw technische achtergrond ontwikkel jij je in verschillende specialisaties, zodat je breed inzetbaar wordt. Je zet jouw kennis in zowel op het gebied van warmteleidingen als industriële leidingsystemen. Tevens ben je regelmatig op locatie om de situatie in kaart te brengen, toezicht te houden op werkzaamheden of voer je overleg met betrokken partijen. In deze functie ben jij een belangrijke schakel om met het gehele projectteam tot een geslaagd eindresultaat te komen.

Functie-eisen

-              WO werk- en denkniveau
-              Een afgeronde Bachelor- of Masteropleiding aan een technische universiteit
-              Bereidheid aanvullende cursussen te volgen

Welke kwaliteiten neem je mee?

-              Uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je kunt verbinden
-              Assertiviteit waarmee je collega’s opzoekt en samen pragmatische oplossingen bedenkt
-              Technisch inzicht en een sterk analytisch vermogen waarmee je problemen oplost
-              Nauwkeurigheid, voor onder andere een zorgvuldige rapportages en ontwerpen
-              Doortastendheid, je stelt de juiste vragen en bent continu op zoek naar verbetering
 

Wat staat daar tegenover?

-              Marktconform salaris én de kans om daar snel in te groeien afhankelijk van inzet en resultaat
-              Een zeer gevarieerde job binnen een groeiend team
-              Veel verantwoordelijkheid en ruimte om projecten naar je toe te trekken
-              Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling   
-              De leukste collega’s
-              30 vrije dagen
-              Een goede pensioenvoorziening zónder eigen bijdrage
 

Bedrijfsinformatie

Ede-Wageningen Engineering bestaat uit mensen die nauw met elkaar samenwerken. Weten waar je collega’s mee bezig zijn is belangrijk. Er wordt een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid gevraagd. Medewerkers moeten zelfkritisch zijn en zelf zorgen voor toetsing/controle van hun werk door een (senior) collega. Er wordt ook een hoge mate van flexibiliteit gevraagd: afspraken kom je na, ook al duurt het langer dan verwacht. Daar staat flexibiliteit tegenover: ieder deelt zijn of haar eigen tijd in, binnen de kaders van de afspraken die met collega’s en voor projecten zijn gemaakt. ’s Avonds laat door werken en ’s middags vroeg de kids van school halen bijvoorbeeld.

Je komt terecht in een snel groeiend en gedreven team met een no-nonsense cultuur. Daarin zijn de communicatielijnen kort maar krachtig, een plek voor aanpakkers. De continue uitbreiding van bedrijfsactiviteiten zorgt voor een veranderende werkomgeving.

Procedure

Na ontvangst van je sollicitatie nemen we contact met je op om de sollicitatieprocedure verder toe te lichten.