Teamlead Software Ontwikkeling

 • Welvaartstraat 14, 2200 Herentals, België
 • Werknemer kan op afstand werken
 • Voltijds

Functieomschrijving

Een Teamlead die onze developers kan uitdagen en ondersteunen in het maken van de juiste keuzes tijdens ons agile ontwikkelproces – dát is onze ideale kandidaat!

Bij voorkeur heb je een achtergrond of opleiding in development zodat je weet welke taal onze developers spreken. Jouw primaire focus ligt op het creëren van een productstrategie van onze garagesoftware én samen met jouw developers vertaal je deze visie naar werkende software voor onze klanten.

Je zorgt ervoor dat jouw medewerkers plezier hebben in hun werk en net dat stapje extra zetten voor het ultieme resultaat.

Dit is jouw uitdaging

FlexiGAR wordt ontwikkeld en onderhouden door de afdeling Research & Development (R&D). Deze afdeling bestaat momenteel uit vijf Developers en een vacature voor Teamlead.

Als Teamlead wordt jij verantwoordelijk voor het onderhouden en vernieuwen van onze software. Je gaat onderdeel uitmaken van een team dat de komende jaren gaat zorgen voor aanzienlijke verandering. Denk hierbij aan het modernisering van onze applicatie, het optimaliseren van onze ontwikkelprocessen, het invoeren van nieuwe technologieën en vernieuwen van de architectuur.  

Jij zorgt samen met onze Managing Director voor een soepele samenwerking tussen de Developers onderling. Ook weet je de verbinding te leggen met andere afdelingen binnen de firma: Sales & Marketing, Professional Services en Customer Support. 

Je rapporteert in deze positie als Teamlead aan de Managing Director en je bent voor de Managing Director steun en toeverlaat op gebied van R&D en Productontwikkeling.

Wat worden jouw resultaatgebieden?

 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de R&D afdeling;

 • Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van onze software. Je hebt een duidelijke visie waar je planmatig naartoe werkt;

 • Je vindt het leuk om aan de slag te gaan met het vernieuwen van ons ontwikkelproces, en brengt hiervoor ideeën aan om onze software te moderniseren.

Wie ben jij?

Jij bent toe aan een volgende stap in jouw carrière en neemt het volgende mee:

 • Je beschikt over een bachelor diploma of gelijkwaardig werklevel door ervaring op gebied van IT.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen een software development afdeling
 • Je hebt kennis / ervaring met de volgende ontwikkeltaal/talen: VB6, VB.Net en C#.
 • Je hebt database kennis.
 • Je kennis en ervaring met scrum;
 • Je sterke en pragmatische visie op softwareontwikkeling;
 • Je bent in staat om een roadmap te beïnvloeden/creëren;
 • Je neemt initiatief, stelt het vinden van (structurele) oplossingen voorop en je bent resultaatgericht ingesteld;
 • Tot slot beschik jij over een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen.

Wat heeft Dynamic Software jou te bieden?

 • Een uitdagende en dynamische functie bij een goede werkgever, waarin je jouw talenten optimaal kunt ontwikkelen en je de mogelijkheid krijgt om actief mee te werken aan de verdere ontwikkeling van Dynamic;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. eco- en maaltijdcheques, onkostenvergoeding, bedrijfswagen, tankkaart, laptop en een mobiele telefoon incl. SIM-kaart, of indien je graag vanuit een eigen management bv wilt werken, valt hierover te praten;
 • Een functie voor 4 of 5 werkdagen per week met als standplaats Herentals;
 • De mogelijkheid om je werkzaamheden op jouw manier in te vullen;
 • Leuke collega’s die er naar uit kijken om jou welkom te heten in het team!

Wie is Dynamic Software?
Dynamic Software NV is leverancier van een softwaresuite voor de Belgische automotive branche. Sinds de oprichting in 1983 is het softwarebedrijf Dynamic Software uitgegroeid tot een van de leidende spelers in haar segment. De totaalsuite FlexiGAR omvat een scala aan oplossingen om alle werkzaamheden van werkplaats- en verkoopplanning, de boekhouding tot en met contact met de klanten geïntegreerd te verwerken. Het bedrijf is officieel erkend door Renault België, Mercedes-Benz België en Ford Europe en werkt intensief samen met vele andere merken en bedient daarbij circa 450 klanten in België.

Begin 2019 heeft Dynamic Software zich aangesloten bij Total Specific Solutions (“TSS”). TSS is een Europese toonaangevende onderneming voor business solutions, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. Deze marktexpertise stoelt in de meeste gevallen op decennia aan ervaring.

Meer informatie op de website: www.totalspecificsolutions.com.

Reageren

Herken je je in het bovenstaande profiel? Laat ons direct jouw interesse weten door online eenvoudig te reageren! Stuur je CV en motivatie op naar onze HR afdeling, door te solliciteren via de link. 

Wil je meer informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Wim Halsberghe, Managing Director, via 0472 17 26 42.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse.

Aanvullende informatie

 • Wij hechten grote waarde aan je privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met de gegevens die jij aan ons beschikbaar stelt. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld en uitsluitend worden gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen jouw sollicitatie ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie.
 • Gezien we met gevoelig ICT, Financiele en klantdata werken vragen wij kandidaten bij het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst een Bewijs van goed gedrag en zeden te overleggen.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar geen interesse