Medior Copywriter

 • Vasteland 74, 3011 BN Rotterdam, Netherlands
 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend performance marketing bureau, waarbij data en technologie de drijvende krachten zijn. Merkle heeft ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Pathé, Burger King en Corendon. Het bedrijf is strategische partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Prijswinnend bureau Merkle is op zoek naar een talentvolle Medior Copywriter! We werken voor mooie merken zoals Burger King, Bonduelle, ASML (jazeker wij hebben The World’s Smallest Ad gemaakt!), Europcar en Triodos.

Je hebt een afgeronde studie CMD, Advertising of soortgelijk met een minor in copy en hebt een portfolio waarvan we stijl achterover slaan. Je hebt een paar jaar bureau ervaring en bent toe aan opvallend werk voor grotere merken. In een wereld die wordt overdonderd met visueel geweld, trek jij de aandacht met vlijmscherpe teksten, die je tot op de laatste punt foutloos schrijft. Je teksten trekken de aandacht en weten die ook vast te houden. Woordgrappen zijn je hobby, maar je weet ook de juiste snaar te raken als het serieus wordt.

Je hebt social media uitgespeeld en weet exact hoe lang de teksten per kanaal mogen zijn. Samen met een art director of designer schud je het ene na het andere concept uit je mouw. Maar tikt net zo goed 20 varianten van dezelfde tekst, zodat ze kunnen worden geoptimaliseerd in A/B-tests.

Merkle is een groot agency waar creativiteit samengaat met data en technology. Bij Merkle draait alles om people-based marketing. Dat mensen voorop staan, spreekt dus voor zich. We bieden je een goed salaris en andere prima voorwaarden. Vanzelfsprekend kun je deels vanuit huis werken.

Functie-eisen

In bulletpoints:

 • Je hebt een relevante opleiding HBO-niveau;
 • Je hebt een portfolio met je beste teksten en concepten;
 • Je schrijft moeiteloos voor social media, e-mails en websites;
 • Online ervaring is een must;
 • Je kunt niet wachten om meer focus te leggen op concepting;
 • Je bent flexibel; voor ad hoc wijzigingen draai jij je hand niet om;
 • Je beheerst de Nederlandse taal als een pro. Engels gaat je ook makkelijk af.

 

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende functie;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende ruimte voor andere dingen naast je werk. Tafeltennis, (thema)borrels, feestjes, ‘op kamp’ met alle collega’s en meer;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

Video's om te bekijken

Privacybeleid