Junior Financial Controller

 • Moermanskkade 89, 1013 BC Amsterdam, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle:

Merkle is een toonaangevend performance marketing bureau, waarbij data en technologie de drijvende krachten zijn. Merkle heeft ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Pathé, Burger King en Corendon. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij de financieel specialist die foutloos werkt? Dan is Merkle op zoek naar jou!

In deze functie werk je in een team van vier collega’s en vervul jij een belangrijke rol op het gebied van financiële administratie, rapportages en controle. Als Junior Financial Controller assisteer je bij het periodiek opstellen van financiële rapportages, maandafsluitingen, forecasting, het voorbereiden van de BTW aangiftes en ben je nauw betrokken bij het opmaken van de jaarrekeningen. Je hebt direct contact met diverse collega’s bij zowel Merkle als dentsu en externe accountants. In het kader van de maand-kwartaal- en jaarafsluiting verzorg jij gedegen cijferanalyses. Nauwkeurig, op tijd en volledig. 

Je geeft financieel inzicht gericht op resultaat en risico, conform de geldende wet- en regelgeving en stelt financiële informatie beschikbaar voor interne en externe stakeholders. Tevens leg je verantwoording af aan stakeholders en interpreteer je financiële resultaten waarbij afwijkingen worden gesignaleerd. In deze functie heb je inzicht en bewaak je alle financiële processen en administratie en assisteer je bij diverse audits om ervoor te zorgen dat we alles goed in het snotje hebben. Je bent gedreven om foutloze audits te draaien en hebt alles in je om dit te realiseren.

Jouw expertise en accuratesse zorgen ervoor dat je altijd in staat bent om tijdig inzicht te krijgen in en het monitoren van de financiële status van lopende projecten. De focus hierbij ligt op de gehele financiële administratie. Op basis van jouw enthousiasme weet je draagvlak te creëren bij collega’s en management en neem je ze mee in jouw ideeën over het optimaliseren van procedures en processen. Door jezelf te zijn overtref je jezelf keer op keer en breng je de organisatie naar een next level met het oog op de controles en kwaliteitsbewaking.

 

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?

De nieuwe collega die wij zoeken is een teamspeler met uitstekende contactuele en communicatieve  vaardigheden die verschillende stakeholders goed weet te managen en een pragmatische instelling heeft.  Gezonde nieuwsgierigheid en stressbestendigheid zijn daarbij een vereiste. We zijn op zoek naar een daadkrachtige en resultaatgerichte specialist met flair. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waarin het streven naar customer excellence voorop staat. Je overziet de bedrijfsprocessen met een helikopterview en werkt vanuit professionele standaarden en procedures. Je bent daarbij scherp, kritisch en servicegericht naar collega’s!

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting bedrijfseconomie of vergelijkbaar;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de zakelijke dienstverlening, bij voorkeur in een sterk veranderende omgeving;
 • een kritische blik!
 • actuele kennis van ontwikkelingen binnen het financiële en fiscale vakgebied;
 • veel kennis, inzicht en ervaring met geautomatiseerde systemen;
 • een sterk analytisch vermogen;
 • kennis en een goede beheersing van Excel, Word & PowerPoint. Ervaring met formules is noodzakelijk; 
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende functie binnen een groeiende organisatie;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende ruimte voor andere dingen naast je werk. Tafeltennis, (thema)borrels, feestjes, ‘op kamp’ met alle collega’s en meer;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Video's om te bekijken

Privacybeleid