CRO Consultant

 • Moermanskkade 89, 1013 BC Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau, waarbij data en technologie de drijvende krachten zijn. Merkle heeft ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Signify, Burger King en Corendon. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Door met veel verschillende klanten te werken binnen een team van vakexperts zorgen wij ervoor dat jij de beste Conversie Optimalisatie Consultant wordt! 

Ben jij iemand die graag rationele beslissingen neemt op basis van onderzoek? En heb je een sterke mening over hoe de meeste websites verbeterd kunnen worden? Bij Merkle, het bureau wat door Emerce tot beste Analytics en Optimalisatie bureau van 2020 is verkozen, zoeken we een collega met precies deze drive. Je daagt bestaande ideeën uit en experimenteert met oplossingen om voor onze klanten het beste resultaat te realiseren. Je durft je eigen aannames en die van grote klanten te doorbreken. Iedere keer opnieuw. Kortom, zoeken we jou? 

Wat ga je doen...

Als CRO Consultant werk je in het Data, Tech & Optimization team. Dit team is verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren, inzetten en visualiseren van data. Je wordt omringd door experts die graag kennis delen en je verder op weg helpen. Ze dagen je uit om het beste uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen. Je gaat je focussen op het optimaliseren van websites van klanten, onderzoekt waar bezoekers van websites tegenaan lopen door te kijken naar website- en marketingdata en door middel van kwalitatief onderzoek met gebruikers in gesprek te gaan. Ook zet je ideeën om in experimenten door met HTML, CSS en Javascript aan de slag te gaan. Kortom je wordt een allround CRO specialist die het hele proces van a-z beheerst.

Als consultant ben je niet alleen bezig met je specialisme maar ben je ook het directe aanspreekpunt voor je klanten. We maken je snel verantwoordelijk voor je eigen CRO klanten. Je denkt met ze mee, verzorgt evaluaties, presentaties, strategiesessies en doet commerciële voorstellen. Je zet alles op alles om klanten blij te maken en onze dienstverlening constant te verbeteren. Je hebt een kritische blik en daagt je collega’s uit. Omdat je binnen een breder data team werkt is er ook veel ruimte om je te verbreden, je leert alles over het inzetten van data om nog betere beslissingen te nemen.

“Het tofste is dat de inzichten die ik uit data haal voor meetbare verbeteringen zorgen, je weet dus zeker dat je echt bijdraagt aan het verbeteren van de website van de klant!” - Myrthe van der Leegte, CRO Consultant bij Merkle.

Nog even op een rij; wat ga je precies doen?

 • je adviseert, begeleidt en helpt klanten bij het verbeteren van hun websites, zoals die van de NS, Hema, NCOI, Mazda, Carglass en vele anderen;
 • bent verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van een data-gedreven conversie-optimalisatie proces voor websites van meerdere klanten;
 • formuleert krachtige verbeterhypotheses op basis van data analyses en kwalitatief onderzoek;
 • stelt doelen op voor het gehele optimalisatieproces en voor elke A/B test die je doet om de impact te meten;
 • bedenkt, bouwt en analyseert A/B-testen en andere experimenten;
 • adviseert klanten over vervolgstappen op CRO gebied. 

Lees ook de blog van collega Thom hoe hij het ervaart om te werken binnen het Data Tech en Optimization team!

Wat kenmerkt jou nog meer...

 • minimaal hbo/wo werk- en denkniveau;
 • aantoonbare achtergrondkennis van website statistieken, gebruiksvriendelijkheid en conversie optimalisatie;
 • data kent geen geheimen voor jou en je weet hoe je analyses moet uitvoeren om tot concrete inzichten te komen;
 • je weet de basis van statistiek en begrijpt concepten als significante verschillen, T-testen, hypotheses en outliers;
 • weet data helder te vertalen naar rapporten en kan deze duidelijk uiteenzetten en presenteren;
 • je bent kritisch op je eigen werk en dat van klanten zodat je gezamenlijke successen kunt blijven vieren;
 • leergierig: je wordt graag uitgedaagd in je persoonlijke ontwikkeling en op het gebied van CRO. Dit doe je door het volgen van trainingen binnen Merkle en zelfstudie.

Functie-eisen

Wij hebben een sterke voorkeur voor iemand met...

 • ervaring met Digital Analytics tools zoals Google Analytics, Google Optimize, VWO, Optimizely, Hotjar en Google Tag Manager;
 • ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals interviews;
 • technische website kennis (HTML, CSS en Javascript);
 • ervaring met UX/UI design.

Hoe ziet jouw functie als CRO Consultant bij Merkle er verder uit?

Bij Merkle geven we je veel ruimte om te leren, zelfs als je al enige ervaring hebt dagen wij en klanten je uit om een nog betere consultant te worden. Alleen zo kun je klanten goed adviseren. We hebben een uitgebreid programma voor je eerste periode waarin je niet direct (wel snel) voor klanten aan de slag gaat en de specialisten uit het Data, Tech & Optimization team jou opleiden tot een consultant die niet alleen veel weet van het Digital Analytics domein maar bovenal een expert is in CRO. Om dé expert te worden bieden we je ook trainingsprogramma’s aan om zowel je inhoudelijke kennis, adviesvaardigheden en persoonlijke vaardigheden te verbeteren. 

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagend leertraject met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, door workshops en trainingen;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende ruimte voor andere dingen naast je werk. Tafeltennis, (thema)borrels, feestjes, ‘op kamp’ met alle collega’s en meer;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

"Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten."

Video's om te bekijken

Privacybeleid