Project Controls Engineer

 • Vlissingen, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Hallo, wij zijn Deg! Gedreven en vol met ambitie brengen we kennis en verandering in de wereld van projecten. Wij bieden onze opdrachtgevers vernieuwende oplossingen en advies binnen projectbeheersing en PMO. Het succesvol verbinden van talenten in de wereld van projecten vraagt om een bewustzijn dat elke persoonlijkheid en bedrijf uniek is en in beiden de sleutel tot succes ligt. Iedereen die bij Deg werkt heeft al aardig wat kennis op zak maar wij raken nooit uitgeleerd. Samen delen we kennis en gaan we voor persoonlijke én professionele ontwikkeling. Techniek is hetgeen wat ons enthousiast maakt en onze ambitie is de drijfveer waarom we elke dag laten zien dat projectbeheersing en PMO ons specialisme is.

Functieomschrijving

Wij zijn voor januari 2019 op zoek naar een medior of senior Project Controls Specialist voor 40 uur per week. Je bent een volwaardige sparring partner voor de project manager. Je hebt ruime ervaring op het gebied van planning alsmede cost control (bij voorkeur in olie & gas industrie). In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bewaken van risico’s vanuit de samenhangende projectbeheersaspecten, zoals scope, tijd, geld, kwaliteit. Je faciliteert integrale planning sessies, bepaalt de benodigde structuren waaronder de workbreakdown structure, stelt de methode voor het meten van fysieke voortgang vast en je bewaakt verschillende contractor planningen vanuit een integrale project planning. Hierbij ben je in staat te organiseren, zodat aannemers planning en progress rapportages opleveren in de juiste structuur conform de gegeven cut-off momenten. Daarnaast hou jij je bezig met het analyseren, rapporteren en adviseren van planning middels bewezen methodes, zoals S-curves, earned value analyses, earned schedule analyses, kritieke pad analyses, het volgen van quantity trends vanuit de informatie en analyses, het prognotiseren van de verwachte kosten, interpreteren van de estimate en scope voor de vertaalslag naar baseline budget, analyseren van contracten voor impact op changes en forecast, onderzoeken en challengen van claims en EOT aanvragen en het bijhouden en opstellen van impact analyses van scope changes & variation orders behoren tot jouw taken. Je stelt daarnaast een risico analyse op kosten en planning op en waar nodig escaleer je proactief en tijdig met jouw voorstel van de mitigerende maatregelen voor het project. Je neemt leiding in de rapportage processen en rapporteert maandelijks (planning en financiele update) aan de verschillende stakeholders.

Functie-eisen

 

 • Beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 7 jaar werkervaring als Project planner/Project Controller.
 • In staat mee te denken en adviseren in de volgorde en afhankelijkheid van constructie activiteiten
 • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Proactief, Analytisch en communicatief vaardig
 • Energiek en wilskrachtig om juiste inzicht te verkrijgen en verschaffen
 • Juiste abstractie niveau om met management te sparren
 • Hands-on mentaliteit en Teamwork spirit
 • Excellente beheersing van Primavera
 • Kennis van MS Projects
 • Kundig met MS Excel
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Je weet nu welke vaardigheden wij van jou verwachten, maar jouw persoonlijkheid is net zo belangrijk voor ons. Wij houden van gezelligheid en werken elke dag met passie en plezier. Daarbij nemen wij ons werk serieus, helpen wij elkaar graag en vormen hierdoor een hecht team. Goed kunnen samenwerken is dan ook erg belangrijk voor ons. Je beschikt over een positief en kritisch denkvermogen, je communiceert helder en werkt graag oplossingsgericht. Verder ben je zeer daadkrachtig, klantgericht, planmatig en secuur. Je bent een enthousiaste teamplayer met een proactieve instelling.

 

Extra informatie

Werken bij Deg biedt jou flexibiliteit en afwisseling. Je krijgt een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en natuurlijk een marktconform salaris. Denk hierbij aan een laptop, leaseauto, pensioen, vakantiedagen en opleidingen. Verder bieden wij jou een informele werksfeer en denken mee om jouw carrière en privéleven passend te maken.

 

Solliciteren naar deze functie?

Wil jij werken bij één van de snelst groeiende bedrijven in PMO en projectbeheersing? Ben je enthousiast geworden over de functie en over onze organisatie? Herken jij jezelf in het gewenste profiel? Solliciteer dan direct.

We zien met belangstelling jouw reactie tegemoet. Wij staan in ieder geval te popelen om jou te ontmoeten!

Het Deg Recruitment Team

 

Video's om te bekijken