Technische starter / allround leerling

 • Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Drukkerij De Groot is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar staat voor kwaliteit en topservice. Ondanks onze lange geschiedenis staat innovatie hoog in het vaandel. Zo ondernemen we duurzaam en milieuvriendelijk. Uiteraard waarderen wij het ambacht, maar staat dat ons niet in de weg nieuwe, snellere of betere persen aan de schaffen zoals de KBA Rapida 106 die wel 18.000 vellen per uur kan afdrukken. Met Sublima 170 of 190 onderscheidt u geen pixels meer, zelfs bij zeer sterke vergroting. Waar wij begonnen als een drukkerij in Bijbelse boeken, zijn we uitgegroeid tot een van Nederlands vooraanstaande drukkerijen in het al het zakelijke en promotionele drukwerk, naast boekdrukwerk uiteraard.


Kijk voor meer informatie op: www.grootsgedrukt.nl .

Functieomschrijving

Wil je werken in de techniek en hou je van aanpakken? Wij leiden je op! Gedurende het opleidingstraject werk je op verschillende afdelingen: 

 • CTP (computer-to-plate): op deze afdeling worden de drukplaten vervaardigd. Jij controleert de platen en zorgt ervoor dat ze op tijd bij de juiste pers komen te staan zodat het drukproces zonder vertraging door gaat. Je volgt nauwgezet de planning en boekt de platen administratief juist af. Verder zorg je voor uitstekend onderhouden machines en een nette werkplek. 
   
 • Drukkerij: bij onze klein- en grootformaat persen wordt het papier bedrukt. In het opleidingstraject ben je als hulpdrukker de rechterhand van de drukker. Je leert hoe je de pers instelt aan de hand van de software, hoe je de kwaliteit van de kleuren bewaakt en hoe je (mogelijke) problemen vroegtijdig signaleert. Uiteraard hoort het schoonmaken van de persen en het technisch onderhoud ook bij je werkt! Om volwaardig drukker te worden is een aanvullend (extern) opleidingstraject nodig.
   
 • Afterpress: de machinale nabewerking van het product. Het drukwerk dat veelal in grote vellen van de drukpers wordt hier verder bewerkt. Snijden, vouwen, boren, rillen, lamineren - alles gebeurt bij ons in huis. Jij leert omgaan met de machines waarbij ook het technisch onderhoud tot je werkzaamheden behoort.
   
 • Nabewerking/inpak: de afdeling waar het handmatige werk gedaan wordt. Van klein tot groot: bijna alle producten moeten gesorteerd en/of ingepakt worden voordat het naar onze klanten gaat! Secuur, schoon en snel kunnen werken is hier van groot belang. 
   
 • Logistiek: of het nou voor of na het drukproces is, logistiek is altijd een belangrijke schakel. Je zorgt ervoor dat het juiste papier bij de persen klaar staat, dat de pallets die gereed zijn voor verzending goed geseald worden en je helpt de chauffeurs met in- en uitladen. 

Functie-eisen

Je bent een aanpakker, je werkt graag met je handen en je houdt van techniek. Leren in de praktijk past uitstekend bij jou. Je vindt het leuk om in een team te werken. Je werkt in een 2-ploegendienst van 06.00-14.00 uur en van 14.00-22.00 uur. Je woont binnen een straal van 30 km van Goudriaan. 

Wij bieden je een veelzijdige functie met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je wordt in eerste instantie opgeleid als allround productiemedewerker, waarna specialisatie mogelijk is. Voor de functie wordt een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket geboden, conform Grafimedia cao.

Aanvullende informatie

Interesse?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie via de sollicitatiebutton. Vermeld hierin in ieder geval jouw persoonsgegevens, je opleiding en informatie over eventueel bijbaantjes die je hebt gehad.  

Voor meer informatie over de vacature, kun je contact opnemen met Inge Harder, Manager HR, T 0183 – 583 333. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.grootsgedrukt.nl.