Bids & Pitches Manager

 • Stadionplein 14, 1076 CM Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Functieomschrijving

Weet je wat nodig is om succesvol te pitchen en klanten positief te verrassen? Ben je nieuwsgierig, creatief en denk je altijd vanuit het perspectief van de opdrachtgever? Adviseer jij hoe we vastgoedprojecten en onze diensten op de juiste manier aanbieden in de markt? Reageer dan op onze vacature Bids & Pitches Manager.

Wat ga je doen?
Jij beheert het gehele pitchproces en neemt de leiding over de grootste pitches in het bedrijf in samenwerking met de pitchcoördinatoren van de betrokken afdelingen. Onze pitches variëren van een Europees aanbestedingstraject voor huisvestingsdiensten tot aan een advies over de verkoop of verhuur van een kantoorgebouw. Met jouw open en kritische vragen zorg je ervoor dat we voorstellen maken die boven de verwachting van de klant scoren.

Je brengt de relevante mensen samen, verzamelt alle input die nodig is en stuurt het proces aan op kwaliteit en deadlines. Je werkt samen met collega’s aan het opzetten van de pitchstructuur, het bedenken en creëren van de pitchmaterialen, oefent de presentatie met het team en spreekt met de interne designers af wat er nodig is om een verpletterende indruk achter te laten. Daarnaast vinden we het belangrijk om continu te leren en daarom evalueer je alle projecten met klanten en collega’s en implementeer je mogelijke verbeteringen.

Het is van belang dat je je goed kan verdiepen en verplaatsen in de doelgroep om zo de context van de pitch te begrijpen en ervoor te zorgen dat je de juiste content creëert. Omdat je met verschillende business lines te maken hebt is ook de diversiteit van de pitches groot. Elke pitch heeft een andere doelgroep en hanteert andere criteria om de pitch op te beoordelen. Aan de hand van intake- en evaluatiegesprekken achterhaal je waar onze opdrachtgevers behoefte aan hebben. Je weet de juiste vragen te stellen, komt er zo achter wat onze opdrachtgevers beweegt en kan dit vertalen naar een heldere en overtuigende propositie. Hierin heb je erg veel vrijheid en is er ruimte om ‘out of the box’ te denken zodat we onze opdrachtgevers kunnen verrassen.

Jouw team
Je bent onderdeel van het zevenkoppige marketing & business development team dat werkt aan de zichtbaarheid van Colliers in de markt, duurzaamheid, productontwikkeling en interne communicatie. Door jouw centrale rol in de organisatie werk je veel samen met andere experts in het bedrijf zoals de researchafdeling en commerciële teams. Ook heb je nauw contact met de internationale collega’s in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika om van elkaar te leren en de beste voorbeelden te delen.

Wat vragen we van jou?

 • HBO/academisch niveau
 • Richting (commerciële) economie, marketing, journalistiek
 • Minimaal vier jaar werkervaring
 • Taalvirtuoos met kennis van begrijpelijk Nederlands en Engels
 • Communicatief sterk | emotionele intelligentie | doorzetten
 • Teamplayer die cross-functioneel denkt en mensen bij elkaar brengt
 • Strategische sparringpartner voor de commerciële teams
 • Ondernemend, proactief en resultaatgericht
 • Uitstekend in stakeholder management

Wat bieden wij?

 • Diverse ontwikkelinitiatieven en programma's waar je jezelf verder kunt ontwikkelen op verschillende vlakken;
 • 28 vakantiedagen (op fulltime basis) met de mogelijkheid om tot extra vakantiedagen per jaar te kopen of verkopen;
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld;
 • De optie om Nederlandse feestdagen te ruilen voor een andere religieuze of culturele feestdag;
 • Je krijgt een laptop & mobiele telefoon; 
 • Een premievrij pensioen;
 • Een WGA-hiaat en ANW-hiaat verzekering, zonder eigen bijdrage;
 • Volledige reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer als je met het OV reist;
 • Optie tot Lease a Bike;
 • Gezellige borrels!

Wie zijn wij?
Colliers is een beursgenoteerde vastgoedadviseur actief in 62 landen met ruim 17.000 werknemers. We dragen bij aan een betere samenleving door vastgoedvraagstukken op te lossen en de duurzaamheidstransitie in de gebouwde omgeving te versnellen. In 2025 zijn we volledig klimaatneutraal.

We verbinden wereldwijde marktontwikkelingen en data met de behoeften van vastgoedeigenaren, vastgoedinvesteerders en huurders van vastgoed. Hierdoor begrijpen we de sector van morgen en kunnen we toekomstgericht advies geven. Deze inzichten helpen ons om waarde toe te voegen aan alle fases in de vastgoedcyclus en langdurige klantrelaties op te bouwen. We bieden creatieve oplossingen die niet alleen vandaag aantrekkelijk zijn, maar ook later relevant en duurzaam blijven.

In Nederland werken we met 320 professionals in een organisatie waar ondernemerschap, expertise en doen wat goed is, centraal staan. Samen geven we vorm aan de toekomst van vastgoed.

Naast passende arbeidsvoorwaarden besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je kan op alle locaties werken, maar je gaat vooral aan de slag op ons kantoor in Amsterdam.

We streven naar een inclusieve cultuur waar je kunt zijn wie je wilt zijn. Iedereen is welkom en we willen graag dat iedereen zich ook welkom voelt. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, geaardheid of achtergrond, we zoeken talenten die iets extra’s meebrengen. We moedigen actief verschillende inzichten en meningen aan.

Enthousiast over deze functie?
Ben jij de Bids & Pitches Manager die wij zoeken? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Mark Bonar via [email protected] of 06 82 48 05 92.

Recruitmentbureaus en zelfstandige recruiters:
We hebben het geluk dat er veel kwalitatieve sollicitanten op onze vacatures reageren. Zo niet, dan zetten we onze eigen search op. Mochten we er echt niet uitkomen, dan hebben we een preferred supplier. We vragen je daarom ook vriendelijk of je ons niet wilt bellen met de vraag of jullie ons hierbij kunnen helpen.

 

Bekijk het kantoor:

Privacybeleid