Head of Research & Market Intelligence

  • Stadionplein 14, 1076 CM Amsterdam, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Colliers is een beursgenoteerde adviseur die staat voor de nieuwe vastgoedwereld. Wij dragen bij aan een betere samenleving door een actieve rol te spelen in het oplossen van vastgoedvraagstukken. Onze missie is om de duurzaamheidstransitie in de gebouwde omgeving te versnellen. In 2025 willen wij in Nederland volledig klimaatneutraal zijn. We werken met 320 professionals in een organisatie waar ondernemerschap, een duurzame toekomst en toekomstgerichte expertise centraal staan.

Naast passende arbeidsvoorwaarden bieden we je uitgebreide trainings- en opleidingsprogramma’s. Je werkt vanuit ons iconische hoofdkantoor The Garage in Amsterdam, waar business, sport en innovatie samenkomen. Een plek waar je niet naartoe moet, maar naartoe wilt.

Functieomschrijving

Ben jij een ondernemende onderzoeker die zich met messcherpe analyses uitspreekt over de vastgoedmarkt? Word je enthousiast van een jong en ambitieus team te ontwikkelen en leiden? Ben je niet bang om een andere mening te hebben en wil je samen met ons de toekomst van vastgoed vormgeven? Reageer dan op onze vacature Head of Research.

Dit ga je doen
Je houdt de nationale en internationale marktontwikkelingen nauwkeurig in de gaten en vertaalt ze naar impact op de Nederlandse vastgoedmarkt. Zo onderzoek je bijvoorbeeld met jouw collega’s wat het effect is van meer thuiswerken op de toekomstige vraag naar kantoorruimte. Of hoe last mile-distributie samengaat met een leefbare en duurzame stad.

Met de vernieuwende publicaties die jij met het team maakt, draag je bij aan de discussie over belangrijke maatschappelijke thema’s. Met jouw communicatieve vaardigheden draag je deze visie uit op het podium, de radio of TV. Daarnaast werk je met andere teams aan adviezen en pitches en ben je het Research aanspreekpunt voor onze belangrijkste opdrachtgevers. Je optimaliseert ons datawarehouse en bedenkt nieuwe proposities.

Tot slot zorg je ervoor dat het researchteam blijft innoveren en een vernieuwende kijk op vastgoed uitdraagt. Je coacht het team op een menselijke manier en laat medewerkers persoonlijk en professioneel groeien.

Jouw nieuwe team
Je geeft leiding aan het researchteam van vijf gedreven experts met elk hun eigen vastgoedspecialismen. Dit team werkt nauw samen met de afdelingen marketing, business development en data & analytics. Ook heb je regelmatig overleg met een grote groep onderzoekers uit het internationale netwerk van Colliers en vertegenwoordig je Nederland.

Functie-eisen

Wat vragen we van jou?

  • Academisch werk en denkniveau
  • Richting vastgoed, (commerciële) economie, economische geografie of planologie
  • Bij voorkeur vijf tot acht jaar werkervaring
  • Je beschikt over leiderschapvaardigheden wat gericht is op mensen
  • Goede vaardigheden met datasystemen, Excel en Power BI
  • Goede kennis van de Engelse taal
  • Communicatief sterk

Aanvullende informatie

Divers en inclusief
Colliers streeft naar een inclusieve cultuur waar je kunt zijn wie je wilt zijn. Iedereen is welkom en we willen graag dat iedereen zich ook welkom voelt. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, geaardheid of achtergrond, we zoeken naar talenten die iets extra’s meebrengen naar ons bedrijf. Eén van onze kernwaarden is doen wat goed is. Wij geloven dat wij de juiste dingen moeten doen voor mens, maatschappij en klant en dat we dat beter kunnen met diversiteit op de werkvloer. Daarom zullen we altijd verschillende inzichten en meningen aanmoedigen.

Recruitmentbureaus en zelfstandige recruiters:
Wij hebben ons eigen talent team waarmee we de juiste mensen voor Colliers weten aan te trekken. Mochten we er echt niet uitkomen, dan hebben we een vaste partij waarmee we samenwerken. We vragen je daarom ook vriendelijk om ons niet te benaderen.

Privacybeleid