Channel Manager Online

 • Overschieseweg 203, 3112 NB Schiedam, Netherlands
 • Full-time

Company Description

DELTA Fiber Nederland wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere Delta en Caiway.

Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. De commerciële activiteiten rondom nieuwe glasvezelnetwerken heeft DELTA Fiber Nederland georganiseerd in de B2C Expansion organisatie. Om deze strategie verder te optimaliseren zoeken wij een online Channel Manager die verantwoordelijk is voor de inrichting en het managen van de online saleskanalen, sites en bestelstraten binnen Expansion.

Job Description

Voor het laten slagen van de geplande (regionale) marketingacties is een sterke lokale online aanwezigheid nodig. In combinatie met de Netwerk-aanbieders (DELTA Fiber Netwerk) en de 2 ISP brands zijn er in totaal drie marketingboodschappen die uitgedragen moeten worden en waar online support voor nodig is. Goed op elkaar afgestemd in timing, locatie en kanaal. Een belangrijk onderdeel hierbij is het verbeteren en borgen van de online journey voor de klant.

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Je vertaalt marketingcampagnes naar trafficgeneratie en conversie, je neemt deel in campagneteams en geeft advies;
 • Inrichting van het online saleskanaal, opdrachtgever voor IT ten aanzien van beheer en doorontwikkeling bestelstraten en je support de optimalisatie van de websites gerelateerd aan Expension;
 • Je ontwikkelt en implementeert nieuwe functionaliteiten in de salesfunnel;
 • Je signaleert kansen en zet deze proactief om in acties en adviseert daarin de marketing en sales collega’s;
 • Je rapporteert over de performance van het online kanaal;
 • Je bent verantwoordelijk voor de online verkoopresultaten.

Qualifications

Je bent een online marketing specialist met een sterke commerciële drive. Samen met de sales en marketing collega’s maak je een channelplan en breng je strategie, tactiek en operatie samen. Je bent de belangrijkste stakeholder voor de bouwteams bij IT die aan de online bestelstraten werken en schakelt continu met marketing om te adviseren bij acties en deel te nemen in campagneteams. Daarnaast ben je hands on en weet je hoe je AdWords, prijsvergelijkers, affilliates en andere marktpartijen in kunt zetten om resultaten te genereren. Je hebt natuurlijk ervaring met Google Analytics en bent een sterke onderhandelaar die met overtuigingskracht plannen en concepten kunt presenteren.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • HBO/WO in de richting van Bedrijfskunde, Informatiekunde of ICT;
 • NIMA B;
 • Google Analytics Certified Professional.

Additional Information

Dit zijn wij
Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. DFNL is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam.

De B2C Expansion organisatie bestaat uit Sales en Marketing voor vraagbundeling, Marketing & Sales voor bouw en 2nd Wave, Communicatie en Proces-, Product- en online channelmanagement. Het primaire doel van de B2C Expansion organisatie is om de conversie in de nieuw aan te leggen gebieden voor glasvezel zo hoog mogelijk te krijgen. Dat doen we multi-brand dus zowel voor Caiway als voor Delta. De standplaats voor de functie is Schiedam. 

En de arbeidsvoorwaarden?
Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht! 

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief.