Campaign Engineer

 • Overschieseweg 203, 3112 NB Schiedam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wie zijn wij

DELTA Fiber Nederland (DFNL) loopt voorop in de glasvezel revolutie en wil voor zijn Telecom producten en diensten de beste keuze zijn van haar bestaande en nieuwe klanten. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere de merken DELTA en Caiway. Daarbij investeren we continu in onze organisatie en ons netwerk om nog meer klanten te kunnen bereiken, verspreid over heel Nederland!

Het Business Intelligence team vormt hierbij een belangrijk onderdeel dat met hun inzichten uit marktonderzoek, klantanalyses, KPI dashboards, operationele rapportages en marketing campagnes bijdraagt aan de commerciële groei doelstellingen.

Wegens de switch die we aan het maken zijn naar een data gedreven organisatie, is het een jong en nog nieuw in te richten team waarbij jouw individuele inbreng zeer gewaardeerd zal worden. Onze cultuur kenmerkt zich door een informele sfeer en een pragmatische aanpak. Het BI team heeft een fijne werkplek op het hoofdkantoor in Schiedam, perfect gelegen tussen de snelweg en het station in.

Functieomschrijving

Als Campaign Engineer zorg jij dat elke commerciële marketing uiting op het juiste moment, via het juiste kanaal, bij de juiste klant of prospect terecht komt. Hiervoor maak je gebruik van ons multichannel campagne platform Adobe Campaign. Jij bent verantwoordelijk voor de juiste inrichting, het beheer en monitoring van deze tool. Jij bouwt, evalueert en optimaliseert continu nieuwe en bestaande klant contact flows. Met jouw businesskennis en kennis over de beschikbare data en mogelijkheden binnen Adobe Campaign Management adviseer jij marketeers over de beste doelgroep selectie en campagne inrichting voor het behalen van de commerciële doelen. Wij maken nog niet zo lang gebruik van Adobe Campaign en willen onze 1-op-1 marketing activiteiten graag naar een hoger niveau tillen. Meer campagnes, geautomatiseerde campagne flows, meerdere kanalen (online en offline) inrichten, dat is waar we uiteindelijk meer waarde uit onze campagnes gaan halen. Als Campaign Engineer ben jij de belangrijkste kracht om dit te realiseren.

Functie-eisen

Jouw kerntaken zijn:

 • Meedenken, sparringpartner bij het bedenken en opzetten van nieuwe programma’s en campagnes;
 • Bouwen multichannel campagne flows;
 • Verantwoordelijk voor de campagne executie;
 • Dagelijks monitoren van lopende programma’s en campagnes;
 • Opstellen rapportages en dashboards over de campagne resultaten;
 • Aanspreekpunt voor de service partner en/of IT afdeling bij incidenten / change requests.

Dit ben jij
Jij hebt je eerste stappen gezet als Database Marketeer of Campaign Engineer en je wilt je hier graag verder in ontwikkelen. Bij DELTA Fiber Nederland krijg je de ruimte en begeleiding om dé Campaign Engineer van de toekomst te worden. Om dit te realiseren heb je een sterk analytisch en conceptueel denkvermogen met een pragmatische en resultaatgerichte werkhouding. Je bent in staat om de behoefte en doelstelling van de business snel tot je te nemen en om te zetten in concrete klant contact flows. Daarbij ben je een goede planner en vindt het leuk om ad hoc werkzaamheden op te pakken.

Dit neem je mee

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • 1 tot 3 jaar werkervaring;
 • Ervaring met Adobe Campaign Management;
 • Sterk analytisch en conceptueel denkvermogen;
 • Affiniteit met de business en commercie;
 • Communicatief vaardig;
 •  Stressbestendig, proactief en gestructureerd

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden 
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden, en met jouw Benefit Budget bepaal je zelf hoe je deze arbeidsvoorwaarden inzet. Ook zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie. De sfeer is open, informeel, no-nonsense en ondernemend, net als de collega’s met wie je samenwerkt. De standplaats voor deze functie is Schiedam.

Interesse
Interesse? We ontvangen graag jouw CV en motivatiebrief.