JAVA Developer

  • Overschieseweg 203, 3112 NB Schiedam, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

DELTA Fiber Nederland (DFNL) loopt voorop in de glasvezel revolutie en wil voor zijn Telecom producten en diensten de beste keuze zijn van haar bestaande en nieuwe klanten. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere de merken Delta en Caiway. Daarbij investeren we continu in onze organisatie en ons netwerk om nog meer klanten te kunnen bereiken, verspreid over heel Nederland!

Functieomschrijving

Als Java Developer ben je lid van het DFNL Middleware Development team, bestaande uit acht zelfstandig werkende developers. Jouw team is collegiaal verantwoordelijk voor alle software-innovaties en -optimalisaties. Denk aan provisioning van internet, IPTV en VoIP voor zo’n 250.000 huishoudens. Of aan het (door)ontwikkelen van apps die het leven van klanten leuker en makkelijker maken, zoals TV op smartphone. Maar ook backend processen (van verkoop tot facturatie) en interactieve televisiewidgets behoren tot de scope van de rol.

Bovendien kijk je met een positief/kritische blik naar de prestaties van externe partners, zoals front-end web-ontwikkelaars. Afwisseling volop dus. Ook in de tech stack, want Java, Javascript, MySQL, Springboot, REST- en Soap API's zijn tools en technieken waar je intensief mee werkt. Aan jou om strakke software op te leveren, uiteraard voorzien van begrijpelijke documentatie. Hoewel je veel ‘hardcore’ ontwikkelt, heb je regelmatig contact met de business. Bijvoorbeeld om (klant)wensen te identificeren en naar schaalbare oplossingen te vertalen.    

Jouw key verantwoordelijkheden

  • Ontwikkelen/van (Java) oplossingen voor klanten en bedrijfsprocessen

  • Identificeren van snel veranderende business- en klantwensen

  • Opstellen requirements en uitwerken van de oplossingen

  • Testen van software en borgen soepele overdracht, inclusief documentatie

Functie-eisen

Dit ben jij

Een Java Developer die graag werkt aan oplossingen waar (heel) veel mensen blij van worden. Je combineert passie voor ‘cleane’ code met communicatieve skills: je verstaat de business en de business verstaat jou. Je zoekt een brede ontwikkelrol, waarin je het verschil kan maken en niet in een keurslijf wordt geperst. Als Developer ben je nieuwsgierig en kwaliteitsbewust. Als teamlid ben je samenwerkingsgericht en sta je open voor andere invalshoeken.

 

Wat je in ieder geval meeneemt

  • Java, Springboot, REST, SOAP, Micro Services, Jira, Gitlab en MySQL ervaring

  • Je kunt bedrijfsprocessen doorgronden en de impact van changes duiden

  • Je hebt een gezonde mouwen opstropen mentaliteit

  • En vindt het geen probleem om soms wacht- en waakdiensten te draaien

Extra informatie

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. DFNL is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam.

Het Middelware Development team (7 FTE), maakt onderdeel uit van de afdeling Innovatie & Ontwikkeling (26 FTE). Collega-teams binnen de afdeling zijn onder andere het ontwikkelteam Portalen, het BI Development team en het test team.

Je overlegt graag en vaak met de business, zodat je alle ins en outs van het providerwereldje leert kennen. Je mag rekenen op veel dynamiek – elke dag biedt unieke kansen en uitdagingen! – en een informele setting.

En je arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht! 

Interesse? We lezen graag je motivatie en CV↓ !