Technisch Manager Fysieke Netwerken

 • Overschieseweg 203, 3112 NB Schiedam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Teken jij voor een van de grootste Nederlandse netwerken?

Misschien ken je CAIW als leverancier van internet en interactieve tv. Misschien weet je dat we eigen Fiber to the Home en Coax (HFC) netwerken exploiteren. Maar wat je waarschijnlijk nog niet weet, is dat we de tweede speler op dat gebied zijn. En dat we wellicht harder gaan dan de ‘#1’ als het op de verdere uitrol aankomt. Die snelle groei brengt enorme kansen met zich mee. Voor CAIW, maar vooral voor de buitengebieden die we van razendsnel internet voorzien. Wil jij daar een bijdrage aan leveren?

Functieomschrijving

Als Technisch Manager Fysieke Netwerken borg je dat onze netwerken en technische ruimten volgens best practices worden ontwikkeld, gebouwd en beheerd. Daarbij bewijs je dat maximale netwerkbeschikbaarheid en kostenefficiency ‘gewoon’ hand in hand kunnen gaan. Als technisch en tactisch geweten van business stakeholders ben je dé autoriteit als het gaat over de toegepaste architectuur, de onderliggende concepten, technische keuzes en de verdere (door)ontwikkeling van het netwerk.

Hoewel de beschikbaarheid van bestaande infrastructuren één van je KPI’s is – we willen dat klanten snel en onbezorgd internetten – heb je ook een belangrijke stem als het aankomt op keuzes rondom uitbreidingen. Als Technisch Manager Fysieke Netwerken volg je de markt, spot je kansrijke innovaties en vertaal je inzichten naar adviezen die het management overtuigen en inspireren. 

Jouw key verantwoordelijkheden

 • Borgen technische beschikbaarheid van Fiber en Coax-infrastructuren
 • Onderhouden van netwerk-gerelateerde technische documentatie
 • Opzetten, (laten) uitvoeren, accepteren en auditen van onderhoudsplannen
 • Vertalen inzichten naar schaalbare verbeteringen, (laten) uitvoeren daarvan
 • Ontwikkelen eisenprogramma voor (verdere) netwerkexpansie
 • Eindverantwoordelijk voor de technische kwaliteit van nieuwe netwerken

Functie-eisen

Jij bent iemand die techniek ademt en een solide trackrecord heeft in het beheren van HFC en/of glasvezelnetwerken. Iemand uit de branche dus, maar wel iemand met het lef nieuwe wegen te verkennen. Iemand die geen genoegen neemt met ‘gluren bij de buren’ en een hogere standaard wil zetten. Het is belangrijk dat je de partijen in dit wereldje kent en de taal van aannemers en materiaalleveranciers spreekt. Het goed overbrengen van jouw visie richting uitvoerders is de belangrijkste sleutel tot succes.

Wat je in ieder geval meeneemt

 • Hbo werk- en denkniveau, liefst een afgeronde, technische HBO opleiding
 • 10+ jaar werkervaring in HFC- en/of FttH netwerken, ook op tactisch niveau
 • Gedegen kennis van en ervaring met het ontwerpen, optimaliseren en beheren van coax- en glasvezelinfrastructuren
 • Het opstellen van technische documentatie (programma’s van eisen, verbeterplannen, auditopdrachten) kost je geen moeite meer
 • Overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en communicatieve skills
 • Bekend met Cocon en CatvEgin? Dan trekken we de champagne open!

Extra informatie

Dit zijn wij

Een (razend)snel groeiende aanbieder van (razend)snel glasvezel internet. Caiway is gevestigd op een centrale locatie in Schiedam, waar ook onze collega’s van Delta aanschuiven. Als Technisch Manager Fysieke Netwerken ben je lid van het Netwerk Development team en werk je samen met collega’s die zijn gepokt en gemazeld in tactisch beheer. Onze Technische Managers (inclusief jij) trekken intensief op met de Service Managers die processen en informatiestromen in relatie tot de netwerken optimaliseren. De schakelsnelheid ligt hoog. Net als het gevoel van eigenaarschap. De sfeer is open, informeel, no-nonsense en pionierend. Gewoon goed dus! Net als het salaris dat we je als Technisch Manager Fysieke Netwerken betalen.

En je arbeidsvoorwaarden?

Die zijn niet alleen goed, maar ook nog eens flexibel in te zetten. En met onze uitstekende pensioenregeling wordt ook aan je toekomst gedacht! 

Interesse? Solliciteer↓ en word vaandeldrager van de glasvezelrevolutie! Eerst meer weten? Jos van der Klauw (06 53758823) wordt straks je manager en kan je nu alvast alles over onze (wilde) plannen en je mogelijke rol daarin vertellen…