Technical Service Representative - Ebike systems

 • Henri-Joseph Genessestraat, 1070 Anderlecht, België
 • Werknemer kan op afstand werken
 • Voltijds
 • Legal Entity: Robert Bosch SA/NV

Beschrijving van het bedrijf

De Bosch Groep is jou toch al bekend? Neen? Weet dan dat we vooruitstrevend actief zijn in automaterialen, automatiseringstechniek, verpakkingsmachines, elektrisch gereedschap, thermotechniek, huishoudtoestellen, beveiligingstechniek,… In 2020 hadden we een omzetcijfer van ca. 71,6 miljard EUR. Word jij collega van onze ca. 394.500 medewerkers? Dan behoor je binnenkort tot één van de grootste industriële ondernemingen ter wereld.
Jouw krachten bundelen we aan de onze. Dit versterkt onze sterkste troeven; namelijk toekomstgericht denken en werken, gedegen kwaliteit leveren en kennis bieden betreffende producten en diensten.

In Brussel (Anderlecht) hebben we verschillende activiteiten. We werken voornamelijk in de mobiele sector maar onze divisies elektrisch gereedschap en beveiligingstechniek zijn aanwezig, alsook een aantal ondersteunende diensten. Meer informatie vind je op www.bosch.be.

Onze productdivisie van Bosch eBike Systems is de Europese marktleider voor eBike-systemen. De componenten die door Bosch worden aangedreven, leveren de "rugwind" die meer dan 70 toonaangevende Europese fietsmerken voortstuwt. We ontwikkelen voortdurend unieke en krachtige oplossingen voor de eMobility sector en we zetten ons in om de wereld van eBikes in de toekomst vooruit te helpen. Zo leveren we een essentiële bijdrage aan de mobiliteit van morgen. Ons productassortiment varieert van zeer efficiënte aandrijfeenheden via krachtige batterijen tot een intelligente, intuïtieve boordcomputer. Perfecte harmonie tussen de componenten is de sleutel tot het bereiken van de hoge normen van Bosch voor zowel prestaties als comfort.

Functieomschrijving

Als Technical Service Representative voor Bosch eBike Systems ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning en training van fietsdealers in België. Samen met de Technical Service Representative voor België vorm je de schakel tussen de lokale markten en het hoofdkantoor van Bosch eBike Systems in Duitsland. Binnen de Benelux werk je ook nauw samen met de Marketing Coördinatoren voor Bosch eBike Systems en bied je de nodige ondersteuning. Je werkt voornamelijk van thuis uit en reist binnen de Benelux. Jouw taken bestaan o.a. uit:

 • het verlenen van  gespecialiseerd advies en technische ondersteuning aan dealers ter plaatse, waarbij je problemen oplost, ondersteuning biedt en beoordelingen maakt voor garanties,
 • het geven en organiseren van training voor regionale dealers,
 • het implementeren van het dealerpartnerconcept 'Bosch eBike Experts',
 • het toepassen van het point-of-sales concept voor verkoopondersteuning,
 • het bieden van ondersteuning bij regionale communicatie en dealerspecifieke activiteiten zoals dealerbeurzen, roadshows ...,
 • de regionale marktsituatie, waaronder identificatie van ontwikkelingstrends en marktkansen voortdurend opvolgt en analyseert en voorstellen maakt voor nieuwe productideeën.

Functie-eisen

Onze ideale kandidaat weet zelfstandig haar/zijn weg te vinden en neemt initiatief als het gaat om jouw klanten bedienen. Ook beschik je over uitstekende organisatorische vaardigheden waardoor jij als geen ander een soepel lopende trainingsperiode kunt opzetten. Verder vragen we van je:

 • Je bezit een diploma in mechatronica of gelijkwaardig door ervaring.
 • Enkele jaren professionele ervaring in de fietsindustrie/handel (technische verkoop, service, training) is vereist.
 • Je communiceert vlot in het Nederlands, Frans en Engels. Duits is een pluspunt.
 • Je bent zeer gemotiveerd en flexibel.
 • Je bent bereid om te reizen in België en Nederland.

Aanvullende informatie

Bij ons kom je terecht in een leuke dynamische omgeving en krijg je een toekomst in een groot internationaal bedrijf. Naast opleidingsmogelijkheden, een moderne en ergonomische werkomgeving krijg je uiteraard een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen (groeps- & hospitalisatieverzekeringen, maaltijd- & ecocheques), een bedrijfswagen en extra vakantiedagen.

We zijn goed bereikbaar met de wagen (parking is voorzien) en met het openbaar vervoer.

PrivacybeleidOpdruk