Gruppchef för Kvalitetskontroll

  • Västerselsvägen, 895 40 Mellansel, Sverige
  • Heltid
  • Legal Entity: Bosch Rexroth AB

Företagsbeskrivning

Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster under det välkända produktvarumärket Hägglunds. Produkterna har ett gott omdöme runt om i världen och är omtalade för att vara tillförlitliga, starka och för att hålla enastående kvalitet. Bosch Rexroth i Mellansel har cirka 400 anställda och ingår i Bosch-koncernen.

Just nu söker vi vår nästa gruppchef som vill driva och utveckla vår avdelning för kvalitetskontroll. Avdelningen ansvarar för ankomstkontroll och kontroll av egentillverkade komponenter och är idag cirka 15 anställda. Kvalitetskontroll ingår i vår kvalitetsorganisation som totalt är cirka 20 personer. Som gruppchef för kvalitetskontroll rapporterar du till företagets kvalitetschef.

Jobbeskrivning

Som chef för kvalitetskontroll ansvarar du för att vi uppnår högt ställda kvalitetskrav på våra komponenter. Det säkerställer vi genom ankomstkontroll av levererade artiklar samt i vårt mätrum och mätrumsförråd där vi kvalitetssäkrar våra egentillverkade komponenter. Vi vill att du med stort engagemang och eget driv leder och ansvarar för det viktiga kvalitetsarbetet.

I rollen blir du ansvarig för en grupp medarbetare som är otroligt duktiga på vad de gör. En viktig del i ditt uppdrag blir att fortsätta driva utvecklingen av väletablerade kvalitetsmetoder tillsammans med dem. Det är viktigt för oss att du drivs av att leda och motivera andra och att du vill prioritera god laganda.

En viktig del i arbetet blir att jobba med kontinuerliga förbättringar genom att exempelvis effektivisera ledtider och optimera processer. Det arbetet drivs enligt BPS och LEAN-principer. Om du anser vi behöver investera i nya smartare mätmetoder blir du ansvarig för dessa implementeringar.

Arbetet innebär personalansvar för cirka 15 medarbetare samt budgetansvar. Du ansvarar för att leda och fördela arbetet i gruppen för att på så sätt säkerhetsställa en effektiv och säker kvalitetskontroll. Du förväntas lägga stor vikt vid utveckling av arbetsgruppen och dess ansvarsområden.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har god teknisk förståelse, gärna med universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av chefskap eller av att leda andra i någon form. Vi vill att du har förmåga att engagera och bygga team och att du motiveras av att få individer att växa. Självklart är du också en god kommunikatör och du gillar att ha många kontakter, både internt och externt. Din roll innebär att du måste behärska både engelska och svenska i tal och skrift.

Goda kunskaper i affärssystemet SAP är en stor fördel och kommer underlätta arbetet. Likaså är kunskaper om kvalitetsmetoder, ritningar och toleranser fördelaktigt, innehar du inte kunskaper om allt detta idag vill vi att du som söker är tekniskt kunnig och har förmåga att sätta dig in i för dig nya tekniska områden.

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?
Välkommen till ett företag med tydliga värderingar och som värnar om mångfald. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Ömsesidigt förtroende är självklart för oss och du får både eget ansvar och goda möjligheter att utveckla din kompetens. Dessutom finns det unika utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Mellansel och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten?
Har du frågor är du välkommen att kontakta Kvalitetschef Anna Wandel på telefon 0660 87036.

Vi behandlar ansökningar löpande och önskar därför att ni ansöker så snart som möjligt, dock senast den 25 april.

Videor att titta på

IntegritetspolicyMärke