Production & Global Operations Manager

  • Västerselsvägen, 895 40 Mellansel, Sverige
  • Heltid
  • Legal Entity: Bosch Rexroth AB

Företagsbeskrivning

Bosch Rexroth söker nu dig som vill vara en viktig del i att fortsätta driva en tydlig tillväxtstrategi i en stabil och lönsam verksamhet. Vi söker dig som vill bli ytterst ansvarig för att förvandla innovativa affärsidéer till fullt fungerande produkter. Är du vår nya Production & Global Operations Manager?

Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster under produktvarumärket Hägglunds. Produkterna är kända för att vara tillförlitliga, starka och för att hålla enastående kvalitet. Bosch Rexroth i Mellansel är en egen affärsenhet, har cirka 400 anställda och ingår i Bosch-gruppen. Just nu söker vi dig som vill ansvara och leda området Global Operations där delarna Manufacturing, Logistic, Purchasing, HSE (Health, Saftey and Enviroment), Maintenance samt viss utveckling ingår. Inom operations arbetar drygt 200 anställda och du har sex stycken direktrapporterande chefer som ansvarar för de olika delarna inom Global Operations.

Jobbeskrivning

Som Production & Global Operations Manager är du ytterst ansvarig för produktionen och hela värdeflödeskedjan. Du leder och utvecklar Global Operations för att uppnå optimal produktivitet och samtidigt uppnå strategiska mål, vilket i slutändan gör våra kunder nöjda. Dessa mål innefattar produktionsvolymer, leveransprecision, kvalité, nyttjande, effektivitet och kostnader.

I rollen arbetar du nära dina kollegor i ledningsgruppen, dina chefer inom Global Operations och även tillsammans med andra viktiga delar i vår verksamhet. För att nå uppsatta mål behöver du ha en stark vilja att ständigt förbättra nuvarande processer, du behöver även ha en naturlig förmåga att influera andra att vilja samma sak.

Du blir ytterst ansvarig för att våra tillverknings- och driftsprocesser resulterar i tillräckliga mängder kvalitetsprodukt i tid och på budget, för att möta vår efterfrågan på marknaden. För att lyckas med det krävs det bland annat att du har hög beslutsförmåga.

Du sitter med i affärsenhetens ledningsgrupp och rapporterar till VD. Stor del av både intern och extern kommunikation sker både på engelska och svenska, därför är det viktigt att du behärskar båda språken väl.

Kravspecifikation

Vi söker dig som är som har grundlig förståelse för Supply chain och hela produktionsflödet i tillverkande industri. Du behöver ha god förståelse för strategiska tillverkningsfrågor, såsom påverkan av volymer, variation och ledtid samt alternativ för processlayouter men även förmåga att förstå och sätta dig in i operativa frågor på dagliga KPI-stand-up-möten.

Vi vill att du som söker jobbet som Production & Global Operations Manager hos oss har god erfarenhet av tillverkande industri och arbete på ledningsnivå. Du behöver även ha erfarenhet av arbete i matrisorganisationer med nära tvärfunktionellt samarbete.

För att lyckas väl i rollen vill vi att du har erfarenhet av verksamhetsutveckling genom Lean metoder och förståelse för ISO-kvalitetsledningssystem samt HSE-principer.

Ditt ledarskap präglas av tydlighet samt ett coachande förhållningssätt, du förstår vikten av ett gott ledarskap. Du är smidig i dina relationer och har lätt för samarbete och att skapa ett förtroendefullt klimat, det är viktigt för dig att få ditt team att bli drivande mot uppsatta mål. Att ta initiativ och att få saker att hända är stora motivationsfaktorer för dig.

Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?
Välkommen till ett företag med tydliga värderingar och som värnar om mångfald. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss är det möjligt att förena det professionella med det privata. Det finns goda utsikter för dig att utvecklas både vid Bosch Rexroth i Mellansel och inom Bosch globalt. Utöver det erbjuder vi våra medarbetare bra förmåner.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta HR Manager Rigmor Lundgren på 0660-87006.

Vill du söka tjänsten? Välkommen med din ansökan senast den 14 mars.

IntegritetspolicyMärke