HBO Stage Elektrotechniek

 • Torenallee, Eindhoven, Netherlands
 • Stagiair
 • Legal Entity: Bosch Security Systems B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch Security Systems BV, onderdeel van de Robert Bosch groep, is wereldwijd producent van beveiligings- en communicatiesystemen. Wij zijn actief op het gebied van CCTV (Camerabewaking), public address (omroep- en ontruimingsinstallaties), congress (vergadersystemen), sociale alarmering, inbraak- en brandbeveiligingssystemen. Ons bedrijf staat bekend om de doelgerichte investeringen in onderzoek en ontwikkeling met een sterke focus op de kwaliteit van de producten. Bosch Security Systems heeft een stevige groeiambitie. Voor meer informatie: www.boschsecurity.com

Functieomschrijving

De afdeling ontwikkeling Conferencing Systems houdt zich bezig met de ontwikkeling van HW/SW-oplossingen voor Conferencing-apparatuur. Dit omvat alle stadia van productontwikkeling van een haalbaarheidsstudie tot de uiteindelijke productie versie van het product. Dit wordt gedaan met behulp van de modernste ontwikkelingsmethoden, tools en componenten.

Van de ontwikkelaars in R&D wordt verwacht dat zij opdrachten kunnen behandelen die zowel technisch als qua planning uitdagend zijn. 

De stage opdracht

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt er nieuwe hardware en software gemaakt. De nieuwe hardware bestaat o.a. uit nieuwe elektronische schakelingen die op een PCB zijn gezet. Deze printen worden in een aantal iteraties productie rijp gemaakt. In deze iteraties moet er veel getest, gemeten en gedebugd worden. In deze stage opdracht zal je met al deze facetten in aanraking komen. De printen zullen functioneel getest moeten worden, maar ook op kwaliteit beoordeeld moeten worden. Je kunt hierbij denken aan efficiency metingen van DC/DC converter SNR metingen van audio circuits, maar ook EMC metingen zullen tot de activiteiten behoren. Als een (deel) circuit niet werkt zullen moeten achterhalen waarom het niet werkt en aanpassingen doen om het werkend te maken. De circuits zijn een mix van analoge elektronica en digitale elektronica (zoals bijv. FPGA’s, microprocessoren en ethernet switches). Je gaat met meetapparatuur aan de slag zoals oscilloscopen, spectrum analyzers en audio analyzers. Al deze activiteiten ga je doen onder begeleiding van een ervaren elektronica ontwikkelaar.

 

Functie-eisen

 • Opleiding HBO elektrotechniek (micro-elektronica);
 • basis kennis meet apparatuur (zoals mulimeter, oscilloscope e.d.);
 • 40 uur per week beschikbaar;
 • karaktereigenschappen: werkt zelfstandig, toont initiatief, leergierig en resultaatgericht.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

 • Stagevergoeding;
 • goede werksfeer 
 • een unieke én uitdagende stageplek binnen een internationaal opererend bedrijf dat bezighoudt met de nieuwste technologieën!


Hoe ziet de sollicitatieprocedure van Bosch eruit?

 • Telefonische kennismaking met Corporate Recruiter Soraya;
 • kennismaking via Teams of Skype met jouw toekomstige leidinggevende;
 • stageplek bij Bosch!

We streven ernaar om de sollicitatieprocedure binnen 2 á 3 weken af te ronden.

Ben je geïnteresseerd solliciteer dan via de button!
Wil je meer weten over deze vacature? Bel of Whatsapp dan met Soraya van Dijke via 06-46928451.

PrivacybeleidOpdruk