Reliability Engineer

 • Zweedsestraat, Deventer, Netherlands
 • Voltijds
 • Legal Entity: Bosch Thermotechniek B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch is een kerngezond, wereldwijd opererend, technologisch hoogstaand concern met meer dan 300.000 werknemers. Langetermijnvisie, kwaliteit, innovatie en de bereidheid om haar klanten daadwerkelijk ten dienste te zijn rekent Bosch tot haar kernwaarden.

Bosch Thermotechniek is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen.

Functieomschrijving

De afdeling Engineering Product Quality heeft als missie de kwaliteit van de producten die ontwikkeld worden te borgen en te verbeteren door preventief fouten te voorkomen.

Als reliability enginer neem jij deel aan projectteams en ben je verantwoordelijk voor het afstemmen en uitvoeren van betrouwbaarheidsonderzoeken voor onze ontwikkelingsactiviteiten. Daarbij voer je zowel met interne teams als externe partijen overleg over de uit te voeren testprogramma’s. Je voert metingen en berekeningen uit, rapporteert en archiveert de onderzoeksresultaten.

Je levert een belangrijke bijdrage aan internationaal overleg voor het verbeteren van bestaande testprocedures en initieert nieuwe testprocedures. Je doet fundamenteel onderzoek naar faalmechanismen, belastingprofielen, testmethodieken en ontwikkelt nieuwe testsystemen. Ook begeleid je activiteiten om nieuw geïntroduceerde toestellen op de gestelde kwaliteitstargets te krijgen.

Ook modereer je FMEA-sessies. Je ondersteunt de Project Manager met het plannen van de sessies en je bepaalt samen de team-samenstelling volgens de geldende procedures. Je treft de voorbereidende werkzaamheden, zoals het opzetten van de structuur in de FMEA-tool. Je zit de sessies voor (modereren) en je hebt daarbij de verantwoordelijkheid voor het juist uitvoeren van de FMEA. Bij milestones voer je een LineManagementReview uit, waarbij in samenspraak met het management besloten wordt of risico’s aanvaardbaar zijn, en lever je de juiste documentatie aan.

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten met een HBO/Universitaire-achtergrond, bij voorkeur met studie richting technische natuurkunde en/of sterke affiniteit met chemie of materiaalkunde.

Jij werkt nauwkeurig en je bent een zelfverzekerde teamplayer die ook graag zelfstandig werkt. Jij hebt een doelgerichte manier van werken kan jouw visie helder en overtuigend verwoorden. Vanwege het internationale karakter van Bosch ThermoTechniek, spreek en schrijf jij zowel Engels als Nederlands vloeiend.

 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?

 • Zeer goed salaris en bonusregeling;
 • Pensioen, sportvergoeding, 40 vrije dagen (27 dgn. en 13 ADV);
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Fulltime baan met een jaarcontract en uitzicht op vaste aanstelling;
 • Een unieke én uitdagende functie binnen een internationaal opererend bedrijf wat zich bezighoudt met de nieuwste technologieën;
 • Uitstekende werksfeer;
 • Ruime opleidings- en trainingsmogelijkheden (zowel on the job als externe trainingen/cursussen).

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

 • Telefonische kennismaking met Corporate Recruiter Rachida;
 • Eerste kennismaking met jouw toekomstige leidinggevende en collega;
 • Tweede kennismaking met afdelingsmanagement en HR;
 • Aanbieding en contract bij Bosch.

Ben je geïnteresseerd solliciteer dan via de button.
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Rachida van Woudenberg via 06-12301800.          

PrivacybeleidOpdruk