HBO afstudeerstage - AI in de meldkamer

 • Ringwade, 3439 LM Nieuwegein, Netherlands
 • Stagiair
 • Legal Entity: Robert Bosch B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch Energy & Building Solutions (BEBS) onderscheidt zich als ervaren “system integrator” en “innovator” van turnkey-oplossingen en/of grootschalige beveiligingsprojecten. Het leveren van een totaalservice waarmee we onze klanten als partner ontzorgen is onze missie. Het klantenportfolio bestaat uit toonaangevende klanten binnen geselecteerde segmenten (Chemie, Overheid, Industrie, Transport) in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

De afdeling “System, Application and Service Support” werkt aan grote, technisch complexe opdrachten waarbij oplossingen geleverd worden voor beveiliging van gebouwen en terreinen. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de integrale oplossingen die wij realiseren in grote (landelijke) meldkameromgevingen. Doel van deze oplossingen is het maximaal faciliteren van medewerkers op de meldkamer zodat zij op de meest optimale manier incidenten kunnen afhandelen of zelfs kunnen voorkomen. Hoe meer situationele informatie beschikbaar is op de meldkamer, des te beter kan een medewerker een incident afhandelen en collega’s ter plaatse ondersteunen.

Meer en meer zien we op dit gebied toepassingsmogelijkheden voor vormen van kunstmatige intelligentie (AI). Het is jouw opdracht om ons te helpen daarin de volgende stap te zetten.

Wil jij met jouw ideeën zinvolle technologie vormgeven? Of het nu gaat om de sector Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods of Energy and Building Technology – bij ons krijg je de kans om de levenskwaliteit van mensen wereldwijd te verbeteren. Welkom bij Bosch. 

Functieomschrijving

Jouw opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Inventarisatie behoefte en kansen van AI binnen BEBS;
 • Inventarisatie kansen AI binnen meldkamertoepassingen, specifiek binnen het safety en security domein;
 • Marktverkenning van daarbij passende AI-platformen;
 • Platform selectie;
 • Platform inrichten en werking aantonen.

Functie-eisen

 • Je volgt een HBO IT gerelateerde opleiding en hebt passie voor ICT, nieuwe technologie en (open-source) software in de breedste zin van het woord;
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en werkt gestructureerd, zelfstandig en planmatig;
 • Je hebt een hands-on-mentaliteit, een positieve instelling, bent gedreven en leergierig;
 • Je bent communicatief vaardig, flexibel, stressbestendig en analytisch.

Aanvullende informatie

Jouw stage staat bol van de leermomenten. Je ervaart hoe het is om bij een professionele organisatie te werken en krijgt volop verantwoordelijkheden om je tanden in te zetten. Door de verschillende processen werk je met veel verschillende mensen en afdelingen samen, dit geeft de stage een erg afwisselend karakter. Tijdens je stage zul je goed begeleid worden en uiteraard ontvang je een prima stagevergoeding. Het betreft een stage voor de periode januari - juli 2021.

We kijken uit naar jouw sollicitatie inclusief motivatie!

PrivacybeleidOpdruk