Duaal- of deeltijdstudent - Logistiek

  • Zweedsestraat 1, 7418 BG Deventer, Netherlands
  • Deeltijds
  • Legal Entity: Bosch Thermotechniek B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch is een kerngezond, wereldwijd opererend, technologisch hoogstaand concern met meer dan 300.000 werknemers. Langetermijnvisie, kwaliteit, innovatie en de bereidheid om haar klanten daadwerkelijk ten dienste te zijn rekent Bosch tot haar kernwaarden.

Bosch Thermotechniek is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

Functieomschrijving

Jouw afdeling
Binnen de afdeling Logistiek worden, ten behoeve van logistieke procesverbeteringen, projecten opgestart, uitgevoerd en begeleid. Daarnaast worden diverse ondersteunende activiteiten uitgevoerd op het gebied van compliancy.

Eén van de projecten waar jij aan zou kunnen werken is de volgende:
Voor de afroep van materiaal voor de productielijnen gebruiken wij het zogenaamde Kanban systeem. Elk kratje/bakje/pallet is voorzien van een fysieke Kanban kaart. Wanneer de krat/bak/pallet leeg is, wordt de kaart gescand en weggegooid. Deze scan zorgt ervoor dat er een nieuwe Kanban kaart in het magazijn wordt geprint. Deze kaart is het signaal voor aanlevering van een nieuwe bin richting de productie en wordt dus op de verpakking geplaatst. Het is natuurlijk niet meer van deze tijd om zoveel papier te printen en weer weg te gooien. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw paperless Kanban systeem. Aan jou de opdracht om hier een oplossing voor te vinden.
Hiervoor zal je gebruik maken van de vele beschikbare lean (BPS) tools, zowel in het proces als voor de project aanpak (VSM, Bubble diagram, A3 sheets etc.)

Bij de compliancy werkzaamheden wordt er door middel van periodieke controles/audits gekeken of onze processen voldoen aan de wet- en regelgeving en de Bosch richtlijnen. Bij afwijkingen zullen de processen moeten worden aangepast: hier kun jij als voortrekker optreden en/of ondersteunende activiteiten uitvoeren.

Jouw bijdrage aan iets groots
Naast het uitvoeren en ondersteunen bij projecten en compliancy activiteiten, ondersteun je de afdeling met het uitvoeren van analyses en system cip voorbereiding.

Eenmaal per kwartaal, tijdens het system CIP (Continues Improvement Process) worden de KPI’s van de logistieke afdelingen kritisch bekeken. Wanneer er afwijkingen zijn, worden projecten gedefinieerd. Om meer zicht te krijgen op de afwijkingen, zal je diepere analyses uitvoeren die uitmonden in kleinere projecten, waarbij jij kan optreden als projectleider.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een hbo deeltijd- of duaalstudent. De voorkeur gaat uit naar de studie Logistiek/Logistics Management, maar volg jij een andere studie en denk je bij te kunnen dragen aan onze organisatie, dan horen we graag van je! Je kunt goed schakelen tussen zelfstandig werken en (samen)werken in een team voor bijvoorbeeld projecten. Tot slot kun je goed omgaan met ERP (Enterprise Resource Planning) systemen en met pakketten als Excel en Powerpoint.

Aanvullende informatie

Wij bieden je een veelzijdige baan voor 24 uur per week naast je studie, in een fijne werkomgeving waar je wordt gezien als volwaardig medewerker én waar genoeg ruimte is voor het uitvoeren van studieopdrachten: wij vinden de balans tussen studie en werk namelijk net zo belangrijk als jij. Bovendien hebben we veel ervaring in het werken met deeltijdstudenten. Wij waarderen eigen initiatief en geven je de vrijheid om, naast je reguliere taken, zelf ideeën aan te dragen.

En verder …

  • Belonen wij je met een marktconform salaris;
  • 40 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
  • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
  • Krijg je beschikking over een eigen laptop;
  • Bieden wij een contract gedurende je gehele studie.
PrivacybeleidOpdruk