Design Engineer

 • Zweedsestraat, Deventer, Nederland
 • Voltijds
 • Legal Entity: Bosch Thermotechniek B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Wil jij met jouw ideeën zinvolle technologie vormgeven? Of het nu gaat om de sector Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods of Energy and Building Technology – bij ons krijg je de kans om de levenskwaliteit van mensen wereldwijd te verbeteren. Welkom bij Bosch. De Design Engineer maakt deel uit van een van de projectteams binnen de afdeling Application Engineering. De afdeling bestaat in totaal uit ongeveer 35 mensen die dagelijks werken aan nieuwe, verbeterde cv-toestellen om de marktpositie van onze klanten te versterken en uit te breiden. De afdeling is verdeeld in 4 verschillende projectteams en 1 maintenance team voor het laboratorium.

Functieomschrijving

Jouw bijdrage aan iets groots
Als Design Engineer sta je midden in het ontwerpproces. Vanaf de pre development fase, het concept en het prototype tot aan het moment van in productie name ben je bezig om onze producten te verbeteren voor de toekomst.

Je gebruikt je creatieve geest om onze producten vorm te geven; vanaf de eerste schetsen ga je nieuwe ontwerpen maken met specifieke eisen als uitgangspunt. Je biedt support tijdens de bouwfase van het prototype en begeleidt gelijktijdige activiteiten bij leveranciers en productie. Er is een nauwe samenwerking met interne klanten en externe partijen. En ben je veel in contact met andere, internationale vestigingen van Bosch Thermotechniek.

Tot het takenpakket behoren o.a.: 
Je bestudeert bestaande specificaties, design guidelines, normen e.d.  Je maakt 3D modellen en tekeningen. Voert tolerantieberekeningen uit. En pas je kwaliteitsmethodieken zoals FMEA, FTA en DRBFM  gedurende de ontwikkelingsfase toe. Ook wordt gevraagd om (technisch) support te bieden bij de sample bouw.

Functie-eisen

Wat jou onderscheidt

 • In bezit van HBO WTB of gelijkwaardig opleiding;
 • Je hebt ervaring in een zelfde soort functie waarbij je ervaring met constructiewerkzaamheden hebt opgedaan;
 • Je bent creatief in je werk en kan nieuwe concepten genereren en technische ontwerpen op basis van specifieke eisen;
 • Gezien de aard van deze functie is ervaring met productietechnieken als plaatwerk, spuitgieten (kunststof, aluminium) en het toepassen van een breed scala aan materialen, waaronder metalen en kunststoffen belangrijk om te hebben;
 • Ervaring met 3D CAD (UX-NX), PDM (Teamcenter Engineering) en SAP is een pré;
 • Ervaring met het uitvoeren van FMEA’s;
 • Je bent een teamplayer, bent goed in organiseren, analytisch sterk en resultaatgericht;
 • Gezien het internationale karakter van de rol beschik je ook over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.


Jouw toekomstige werklocatie biedt jou
Flexibele werktijden (aanvang werkdag 07.30 – 09.00 uur), Pensioen, Bonus regeling, sportvergoeding, 40 vrije dagen (27 dgn en 13 ADV), werken aan uitdagende projecten, voordelen Bosch producten, fietsregeling, ligging bij A1, ruimte voor creativiteit en personal development.

Make it happen.
Ben jij de Design Engineer die wij zoeken? Solliciteer bij voorkeur via de sollicitatiebutton. Meer info: [email protected]

Video's om te bekijken

Privacybeleid