IoT Architect

  • Zweedsestraat, Deventer, Nederland
  • Voltijds
  • Legal Entity: Bosch Thermotechniek B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Wil jij met jouw ideeën zinvolle technologie vormgeven? Of het nu gaat om de sector Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods of Energy and Building Technology – bij ons krijg je de kans om de levenskwaliteit van mensen wereldwijd te verbeteren. Welkom bij Bosch. De afdeling TT-RHC/EAE is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van control units voor CV-ketels en IoT producten, zoals de EasyControl thermostaat. De afdeling is ge-organiseerd volgens het Scaled Agile Framework (SAFe). Hierin werken verscheidene Scrum en Kanban teams die aan zowel software en hardware ontwikkeling doen. De afdeling kent twee locaties, Deventer (NL) en Aveiro (P).

Functieomschrijving

Jouw bijdrage aan iets groots
Als IoT Architect ontwerp je technische productoplossingen met een sterke focus op beveiliging, prestaties en schaalbaarheid. Om dit te doen stem je je oplossingen af met andere architecten om de breakdown over de verschillende disciplines te borgen en zodoende het totale systeem inclusief subsystemen en interfaces te bepalen. Je valideert daarbij technologische aannames, evalueert alternatieven en creëert draagvlak. Je werkt internationaal samen met verschillende teams binnen Bosch.

Verder acteer je als technische lead voor de IoT-producten en als sparringpartner voor de Program Product Owner. Analyseer je product requirements en maak je ontwerpdocumenten. En daarnaast ben je bezig met het samenstellen en onderhouden van de Architectural Runway ter ondersteuning van nieuwe productfuncties en technologie.

Functie-eisen

Wat jou onderscheidt

  • Een afgeronde HBO / WO opleiding richting Software Engineering of Elektronica,
  • Ervaring als system architect in een commerciële omgeving,
  • Hands-on ervaring in het ontwikkelen van end-to-end IoT applicaties die bestaan uit embedded systemen verbonden met backend services en mobiele applicaties,
  • Een Agile denkwijze,
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels.


Jouw toekomstige werklocatie biedt jou
Flexibele werktijden (07.30 – 09.00 uur), Pensioen, Bonus regeling, sportvergoeding, 40 vrije dagen (27 dgn en 13 ADV), werken aan uitdagende projecten, voordelen Bosch producten, fietsregeling, ligging bij A1, ruimte voor creativiteit en personal development.

Make it happen.
Ben jij de IoT Architect die wij zoeken? Solliciteer bij voorkeur via de solliciatiebutton rechtsboven en voor vragen mag je contact opnemen met Rachel Rutteman, E: [email protected]

Wij werken met preferred suppliers. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Privacybeleid