Design Engineer - Electrical

 • Kruisbroeksestraat, 5281 RV Boxtel, Nederland
 • Voltijds
 • Legal Entity: Bosch Rexroth B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch Rexroth is toonaangevend op elk gebied binnen de aandrijf- en besturingstechniek. Geheel volgens "The Drive & Control" visie levert Bosch Rexroth een compleet programma van componenten, modules, systemen en service. Of het nu gaat om hydraulische, elektrische, mechanische aandrijvingen of montagetechniek. Met meer dan 32 300 medewerkers wereldwijd werken aan veilige en milieuvriendelijke oplossingen op maat. Voor meer informatie over Bosch Rexroth: www.boschrexroth.nl

Je gaat werken binnen de afdeling Large Projects als Electrical Design Engineer.  De afdeling staat voor innovatieve ‘Custom built’ Drive en Control projecten. Een voorbeeldproject waar jij een bijdrage aan kan leveren is het ontwikkelen en installeren van een rij simulator waarin een massa van 80 Ton, inclusief auto, met een snelheid van 9 m/s en acceleratie van 1 G wordt bewogen om de passagier(s) op een veilige manier een zo realistisch mogelijke rijbeleving te laten ervaren. En dit is slechts een voorbeeld van een van de uitdagende projecten die wij doen!

Functieomschrijving

In deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor het elektrotechnische deel van een of meerdere projecten zoals:
- bewegingssystemen voor vlieg- en rij-simulatoren
- golfopwekkingsmachines
- bevoorradingssystemen en helikopter verplaats systemen

Verder lever je input aan onze E-plan tekenaars ten behoeve van het ontwerp van besturingskasten en begeleid je de productie. En  samen met de Lead Design Engineers maak je afwegingen en neem je besluiten om tot de juiste technische oplossing te komen.

Je hebt contact met klanten. Je spart met engineers van andere afdelingen om technische oplossingen te bedenken. Je bent betrokken bij de complete project life cycle, van concept, specificatie, engineering, validatie en documentatie tot en met de inbedrijfstelling.

Een inwerktraject kan onderdeel zijn van de functie afhankelijk van je ervaring. Dus als je bijvoorbeeld een E-Plan tekenaar bent en toe bent aan een vervolgstap, of je bent pas afgestudeerd? Dan horen we ook graag van jou!

Functie-eisen

Wat jou onderscheidt

 • HBO opleiding Elektrotechniek, Besturingstechniek;
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen van besturingskasten of je vindt het leuk om hiermee aan de slag te gaan;
 • In het bezit van NEN certificering;
 • Je hebt kennis van elektrische aandrijfsystemen (of je wilt je hierin ontwikkelen) en weet welke componenten en oplossingen hierbij ingezet kunnen worden (motoren, positieopnemers, bekabeling, vermogenscomponenten etc.);
 • Je benadert problemen praktisch, gebruikt bestaande techniek waar mogelijk en bent innovatief waar nodig;
 • Je zelfstandigheid, resultaatgerichtheid en bovenal een echte teamspeler;
 • Je vindt het leuk af en toe internationaal te reizen en verblijven voor de inbedrijfstelling van door jou ontworpen systemen;
 • Je beheerst de Engelse taal.

Wij bieden jou
Een uitdagende functie in een dynamische en solide organisatie met goede secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere: 40 (27 + 13 ADV) vakantiedagen, bonusregeling, pensioen, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden, mogelijkheden voor thuiswerken of parttime (32 uur), een ligging vlakbij de snelweg en het treinstation (5 min lopen). Maar vooral bieden bij een leuke positie met voldoende ruimte voor eigen initiatief; een prettige werksfeer met enthousiaste en professionele collega's.

Make it happen! Ben jij de Electrical Design Engineer die wij zoeken? Solliciteer via de sollicitatiebutton en voor vragen mag je contact opnemen met Rachel Rutteman, E: [email protected]

Aanvullende informatie

Een zeer uitdagende functie in een dynamische en solide organisatie met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere 40 (27 + 13 ADV) vakantiedagen, bonusregeling, pensioen, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden, mogelijkheden voor thuiswerken of parttime (32 uur), een ligging vlakbij de snelweg en het treinstation (5 min lopen). Maar vooral bieden wij een leuke positie met voldoende ruimte voor eigen initiatief; een prettige werksfeer met enthousiaste en professionele collega's.

Video's om te bekijken

PrivacybeleidOpdruk