Duaal- of deeltijdstudent - Assistent Product Management

 • Zweedsestraat 1, 7418 BG Deventer, Nederland
 • Deeltijds
 • Legal Entity: Bosch Thermotechniek B.V.

Beschrijving van het bedrijf

Bosch is een kerngezond, wereldwijd opererend, technologisch hoogstaand concern met meer dan 300.000 werknemers. Langetermijnvisie, kwaliteit, innovatie en de bereidheid om haar klanten daadwerkelijk ten dienste te zijn rekent Bosch tot haar kernwaarden.

Bosch Thermotechniek is onderdeel van het internationale Robert Bosch-concern. In het kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor heel Europa. Specialisten ontwikkelen hier de warmtetechnologie van de toekomst: HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

Functieomschrijving

Jouw afdeling
De afdeling “Product Management” (PRM) – 4fte – is binnen de verkooporganisatie van Bosch Thermotechniek Nederland verantwoordelijk voor het productenportfolio en het waarborgen van de continuïteit daarvan voor de merken Nefit, Buderus en Bosch.

De producten die we voeren komen zowel vanuit de fabriek in Deventer zelf, maar worden ook van andere internationale Bosch locaties ingekocht – bijvoorbeeld warmtepompen uit Zweden.

Kerntaken van deze afdeling zijn:

 1. Uitvoeren van onderzoek naar markttrends en klantbehoeften om deze te kunnen vertalen naar productbehoeftes (en eisen en wensen) voor de toekomst.
 2. Het afstemmen van de producteisen en wensen met de Business Units waar de producten ontwikkeld en gefabriceerd worden.
 3. Voorbereiden en begeleiden van de marktintroductie van deze nieuwe producten; benodigde informatie verzamelen, documenten voorbereiden voor communicatie naar de klant (groothandels) en delen binnen de diverse afdelingen van onze verkooporganisatie.
 4. Na de marktintroductie blijft de product manager aanspreekpunt voor zijn producten.

Jouw bijdrage aan iets groots
In deze functie biedt je ondersteuning aan de afdeling Product Management. Jouw werkzaamheden zullen (onder andere) bestaan uit:

 1. (Administratieve) taken rondom wijzigingen aan producten en componenten (spare parts).
 2. Het bijhouden van concurrentie-overzichten middels onder andere deskresearch.
 3. Bieden van ondersteuning bij het invoeren en up-to-date houden van productgegevens in de Compano- en 2BA database.
 4. Het ondersteunen van diverse product managers, door het uitvoeren van taken rondom de marktintroductie van nieuwe producten en/of productwijzigingen.
 5. Ondersteuning bieden bij de voorbereiding en uitvoering van marktonderzoek en/of User-Experiences: dit zijn klantonderzoeken waarbij we producten en/of product concepten voorleggen aan klanten (installateurs en soms consumenten) voor feedback.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een deeltijd of duaal student die op dit moment een HBO of universitaire opleiding volgt op het gebied van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of een opleiding in de technische richting eventueel aangevuld met vakken als marketing en communicatie. Daarnaast beschik je over de volgende basiskennis en competenties:

 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je gaat pro-actief te werk en hebt een creatieve en commerciële blik: je bedenkt nieuwe ideeën en kunt deze tot uitvoering brengen;
 • Je lost zelfstandig problemen op en doet waar nodig verbetervoorstellen;
 • In korte tijd kun jij vaardigheden eigen maken, zodat je kunt werken in ons SAP systeem en in systemen als Compano en 2BA;
 • Je hebt ervaring met het werken met MS Office (Excel, Word, Powerpoint): je bent bijzonder vaardig het werken met formules en macro’s in Excel, of kunt je dit in korte tijd eigen maken. Daarnaast is ervaring met MS Projects een pré.

Aanvullende informatie

Wij bieden je een veelzijdige baan voor 24 uur per week naast je studie, in een fijne werkomgeving waar je wordt gezien als volwaardig medewerker én waar genoeg ruimte is voor het uitvoeren van studieopdrachten: wij vinden de balans tussen studie en werk namelijk net zo belangrijk als jij. Bovendien hebben we veel ervaring in het werken met deeltijdstudenten. Wij waarderen eigen initiatief en geven je de vrijheid om, naast je reguliere taken, zelf ideeën aan te dragen.

En verder …

 • Belonen wij je met een marktconform salaris;
 • 40 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • Kun je onder andere gebruik maken van onze sportregeling en personeelskorting;
 • Krijg je beschikking over een eigen laptop;
 • Bieden wij een contract gedurende je gehele studie.
Privacybeleid