International Finance Manager

 • Galvanistraat 14-2, EDE, Nederland, Netherlands
 • Voltijds

Functieomschrijving

Onze klanten rekenen op BigBrother om hen door innovatieve oplossingen verder te helpen. Efficiënter, met meer gemak en een grotere toegevoegde waarde. Zeker voor het beveiligen van hun winkels en benzinestations en ook steeds meer voor het fundamenteel veranderen en verbeteren van hun business. Dit betekent dat wij in alle opzichten een gezonde partner moeten zijn. Dit is jouw kracht. Je zet de organisatie op basis van excellente controlling op scherp. Je daagt de directie en het managementteam uit maar laat ook door inzicht zien hoe het nog beter kan. Als het financiële geweten van de onderneming zorg je voor de management- en stuur informatie zodat de juiste beslissingen worden genomen. Als verantwoordelijke voor de afdeling Finance NE/BE (totaal 4 FTE) ga je aan de slag met het continu professionaliseren van de financiële functie en geef jij vorm aan de ambitie van BigBrother. Hierbij kun je denken aan realiseren van stevige autonome groei, overnames, internationale samenwerkingen, opzetten en uitbreiden buitenlandse activiteiten en grote projecten. Je bent strategisch adviseur van de directie op het gebied van cost-, financial- en business control.

Je werkt nauw samen met je medewerkers en geeft samen met de andere managers sturing aan de organisatie. In deze functie waarin je lid van het Management Team bent rapporteer je rechtstreeks aan de Directie van BigBrother.

Op hoofdlijnen behoren de volgende taken en verantwoordelijkheden bij de rol:

 • Actief op zoek naar onontgonnen terreinen die verdere analyse behoeven waarmee wij ons resultaat verder kunnen verbeteren.
 • Opzetten en introduceren van de hiermee gaande mentaliteit in de hele organisatie die ons naar de volgende fase gaat brengen.
 • Doen van investerings- en verbeteringsvoorstellen en het uitwerken van begrotings- en financieringsvraagstukken.
 • Dagelijkse leiding over de financiële administratie. Verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de boekhouding van de verschillende bedrijven, als ook de geldstromen en liquiditeit controle / beheren.
 • Opstellen en analyseren van (periodieke) maand-, kwartaal- en jaarcijfers (o.a. balans/W&V/liquiditeitsbegroting, KPI’s).
 • Controle over de planning en control cyclus. Interpreteren en vertalen van voorgenomen plannen naar financiële consequenties op de korte en lange termijn.
 • Door inspirerend leidinggeven, coachen en begeleiden ontwikkelen van je team. Hierbij stuur je op resultaat, kwaliteit, samenwerking en verbinding.
 • Challengende rol van Finance naar Sales, Operations, Innovatie & Technologie en onze buitenlandse activiteiten.

 

WAT VRAGEN WIJ VAN JE?
We vragen natuurlijk veel van je en jij durft veel van je mensen te vragen. Je begrijpt als geen ander de ondernemer en weet uit ervaring te middelen tussen groeiambitie en consolidatie. Je hebt boven alles een sterke business sense. Je bent analytisch zeer sterk, proactief, houdt van hard werken, kijkt van nature vooruit en durft grenzen te verkennen. Tegelijkertijd ben je stabiel en streef je naar een controleerbare wereld. Door jouw kennis en persoonlijkheid ben je op alle niveaus een goede gesprekspartner en ben je stevig op de inhoud in de discussie. Van nature ben je sterk in plannen en organiseren. Je bent een onafhankelijke denker, scherp, vast houdend en kunt je rug recht houden als het nodig is. Je focus ligt sterk op samenwerking en verbinden, niet alleen met je team maar met je hele omgeving. Anderen beschrijven je als een resultaat gerichte, enthousiaste persoonlijkheid met een hands-on, can do mentaliteit. Je voelt je comfortabel bij het in het gareel houden van de onderneming op basis van cijfers zonder dat je gezien wordt als belemmering.

Verder heb je of ben je:

 • Een afgeronde academische opleiding in een relevante richting zoals Bedrijfseconomie of andere financiële richting.
 • Circa 5 jaar ervaring in een soortgelijke positie bij een aansprekende organisatie.
 • Bewezen leidinggevende capaciteiten.
 • Je hebt ervaring met het opzetten en verbeteren van de controlling en financiële functie.
 • Ervaring met het over de bühne brengen van informatie, inzicht, voorstellen en plannen.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden op alle niveaus in de Nederlandse en Engelse taal. De Franse taal is een plus.
 • Sterke analytische vaardigheden.

 

WAT BIEDEN WIJ JE?

De kans om in een zeer uitdagende rol een stempel te drukken op de ontwikkeling binnen de wereld van digitale, multifunctionele beveiligingsproducten. Daarbij heb je de ruimte om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze organisatie en de mensen. Hierbij krijg je veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend bieden wij je een goed salaris, afgestemd op je rol, ervaring en prestaties. Tot slot alle faciliteiten om prettig te kunnen werken zoals een laptop, telefoon en een lease-auto.

WAAR GA JE WERKEN?

BigBrother is een innovatieve Nederlandse organisatie met een sterke groeiambitie. We hebben een kantoor in Ede en Wilrijk (BE). BigBrother ontwikkelt en maakt gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossingen voor de Petrol- en Retail sector. BigBrother werkt structureel samen met internationale oliemaatschappijen en gerenommeerde Retail organisaties. BigBrother geeft retail organisaties en tankstations niet alleen grip op hun primaire processen door alle risico gevoelige producten en activiteiten te beveiligen en in beeld te brengen. Ook spelen wij een belangrijke rol in het versnellen van de primaire processen van onze klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling samen met My Order: mobiel betalen van brandstof door middel van kentekenherkenning, een versmelting van technologie met als doel een zo eenvoudig mogelijke manier van tanken realiseren voor de consument. Met de technologische innovaties die BigBrother zelf ontwikkelt, krijgt de klant meer inzicht in zijn operaties, waardoor hij beslissingen kan nemen met impact. Hierin kiest BigBrother als beveiligingsfirma duidelijk een eigen koers.

MEER INFORMATIE EN SOLLICITEREN

Alleen voor functie gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met Annemarie Oosterhof, HR Manager, telefoonnummer + 31643196441

De referentiecheck is een standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Het aanleveren van een bewijs van goed gedrag en zeden maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.