Directeur voor Theater de Veste

 • Asvest 1, 2611 PK Delft, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wij zijn op zoek naar een nieuwe kapitein

Theater de Veste is hét podium van Delft met een aansprekende en eigenwijze programmering, voor de inwoners van de stad en ver daarbuiten. We presenteren met plezier een aanbod dat gaat van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, van het beste cabaret tot geestverruimende wetenschappelijke events, zowel nationaal als internationaal; het is te zien en te beleven in Theater de Veste. We profileren ons als relevante ontmoetingsplek met een duidelijke maatschappelijke rol, waarin de samenwerking wordt aangegaan met belanghebbende partners van zowel binnen als zeker ook buiten het theatercircuit.

Wij zoeken een visionair die kansen ziet om onze organisatie naar een hoger plan te tillen. Iemand die groots denkt, met oog voor detail. Een inspirator voor haar/zijn manschappen, die zich daarnaast net zo makkelijk verbindt met de leergierige student, de fervente theateromnivoor als ook de nieuwsgierige CEO.

Vanwege pensionering van de huidige directeur, per 1 mei 2019, wordt gezocht naar een nieuwe:

DIRECTEUR

een cultureel ondernemer met hart voor theater

Functieomschrijving

De functie:

 • Als directeur ben jij het boegbeeld van het theater; iemand die het beste uit haar/zijn collega's haalt en gezichtsbepalend is voor de buitenwereld; voor bezoekers, bespelers en relaties.
 • Samen met de programmeurs zorg je voor een aansprekend theaterprofiel; middels een relevante en originele programmering, in nauwe samenwerking met partners.
 • Als bestuurder zit je het managementteam voor en ben je als team gezamenlijk verantwoordelijk voor een efficiënte en gezonde bedrijfsvoering.
 • Je vertegenwoordigt het theater in uiteenlopende, relevante overlegstructuren, branche-organisaties en je bent contactpersoon voor de lokale overheid.
 • Je werkt nauw samen met de Raad van Toezicht (RvT) van Stichting Theater Delft, legt verantwoording af en onderhoudt op proactieve en transparante wijze de relatie en de verbinding met de RvT.
 

  Functie-eisen

  We zien graag:

  • Een innovatieve en creatieve directeur met aantoonbaar leidinggevende ervaring.
  • Een enthousiaste entrepreneur met een vooruitstrevende blik en heldere visie op belangwekkende ontwikkelingen binnen de maatschappij en de kunst & cultuursector.
  • Een inspirerende kapitein met hart voor haar/zijn collega's.
  • Een cultureel ondernemer, die oog heeft voor nieuwe financiële bronnen, met respect voor de culturele missie van het theater.
  • Een verbindende makelaar met een goed netwerk en dito netwerkkwaliteiten.
  Wij bieden:
  • Een uitdagende werkomgeving in hartje Delft.
  • Een theater met een goede reputatie dat geliefd is bij zowel bezoekers, relaties als bespelers.
  • Een groot en zorgvuldig opgebouwd netwerk van belangwekkende partners, waaronder de TU Delft en de gemeente Delft.
  • Een ervaren en betrokken team medewerkers.
  • Marktconform salaris en secundaire voorwaarden.
   

  Extra informatie

  Meer informatie:

  Theater de Veste laat zich in deze procedure ondersteunen door Mr Gert-Jan Jongkind, directeur van Bestman · Bestuur & Management. Gert-Jan Jongkind verschaft u graag meer informatie over de vacature. Voor vragen over het profiel en/of procedure kunt u telefonisch contact met hem opnemen via nummer 06-50244791.

  Solliciteren:

  Indien u belangstelling hebt voor de vacature, dan verzoeken wij uw motivatiebrief en cv in te sturen. Sollicitaties lopen uitsluitend via Bestman · Bestuur & Management.

  U kunt reageren via de website www.bestman.nl
  Op de pagina met de vacaturetekst klikt u op de button 'Ik ben geïnteresseerd' om uw belangstelling kenbaar te maken. Hier kunt u uw cv en motivatiebrief uploaden.

  Uw reactie bevat een motivatiebrief en een recent cv. Het cv bevat een chronologisch overzicht van uw werkzaamheden en een overzicht van uw afgeronde opleidingen.

  Procedure & planning:

  U kunt reageren tot uiterlijk vrijdag 31 januari 2019. Na deze datum wordt uw sollicitatie in reserve genomen.

  Een precieze planning met data waarop de gesprekken plaatsvinden bij Theater de Veste volgt zo spoedig mogelijk.

  Voorafgaand aan de aanstelling vindt een gesprek plaats over het contract en de arbeidsvoorwaarden. De Raad van Toezicht benoemt idealiter per 1 juni 2019 de nieuwe directeur. De salariëring is gebaseerd op de Richtlijnen van de VSCD voor bezoldiging van directies.

  Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure.

  Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.

  Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.