Vacature Buurtnetwerker bij Indebuurt033 Amersfoort wijk Kattenbroek/Hoogland (28 uur)

 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Dit zijn wij!
Indebuurt033 is een samenwerking van 3 organisaties: Welzin, MEE en B&A. Als je als buurtnetwerker bij Indebuurt033 in Amersfoort gaat werken, kom je in dienst van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Functieomschrijving

Ben jij een netwerker in hart en nieren? Heb jij een passie voor mensen? Maak jij makkelijk contact met verschillende organisaties en doelgroepen in de samenleving en vind je het leuk om de straat op te gaan? Weet jij anderen aan elkaar en organisaties te verbinden? Wil jij een bijdrage leveren aan een stevige sociale basis infrastructuur in Amersfoort? Lees dan onderstaande vacature.

Wat ga je doen?
Als buurtnetwerker ondersteun je bewoners om zelf de weg te vinden naar de initiatieven en voorzieningen in buurt, wijk en stad, teneinde de zelfredzaamheid van de bewoners te vergroten. Je ziet en ondersteunt partijen bij de ontwikkeling van initiatieven in de wijk/stad om de leefbaarheid en de samenredzaamheid te vergroten.

Als buurtnetwerker signaleer je de behoeften en vernieuwende verbindingen en vertaalt deze samen met organisaties en/of inwoners naar initiatieven. Je signaleert risico’s en draagt zorg voor samenwerking met andere partijen voor reductie van deze risico’s. Je signaleert verbanden en legt hierop verbindingen tussen organisaties waardoor je de samenhang in de basisinfrastructuur versterkt. Ook signaleer je thema’s en trends en breng je verdieping aan in de samenhang en in de aanpak hierop. Zo ondersteun je bij het implementeren van de werkwijze van Indebuurt033 via het concept Buurtbestuurt. Waarbij jij als netwerker ondersteuning biedt aan de buurtraad. Waar nodig neem je deel aan relevante overleggen.

Wat bieden wij jou?

 • Een organisatie die ondernemerschap waardeert;
 • Contract voor een jaar met kans op verlenging;
 • Flexibele arbeidstijden;
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven en tonen van ondernemerschap voor persoonlijke groei;
 • Een passend salaris als buurtnetwerker met een set van aanvullende arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk schaal 9.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?
Als Indebuurt033-gezicht schakel je op een natuurlijke manier tussen verschillende niveaus en communiceer je op een vriendelijke en heldere wijze met in- en externe partners. Je bent een verbinder en netwerker die zich makkelijk tussen de mensen begeeft. Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het gebiedsteam. Je vindt het vanzelfsprekend dat je als team met elkaar samenwerkt om de doestellingen uit het interne werkplan te realiseren.

Voor Indebuurt0333 zijn we op zoek naar een collega met:

 • HBO / academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de rol van netwerker:
 • Kennis en inzicht van en deskundigheid op één van de volgende gebieden:
  ● sociaal wetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag
  ● socialisatie – en systeemtheorieën;
  ● actuele vraagstukken en doelgroepen, zoals groepsdynamiek, ggz-
     problematiek, radicalisering, eenzaamheid en dementie;
  ● de sociale kaart, de dynamiek in de buurt en de mogelijkheden van de SBI;
 • Ervaring met projectmatig werken en bewonersmedezeggenschap;
 • Analytische vermogen voor het vertalen van de (complexe) signalen, vragen naar initiatieven en oplossingsmogelijkheden.

Je hebt ruime werk- en levenservaring, bent pragmatisch en het lukt jou om (complexe) signalen te vertalen in de dynamiek van het netwerkgericht werken.      

Aanvullende informatie

Enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de "ik ben geïnteresseerd knop" met je CV en krachtige en onderscheidende motivatiebrief. De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken en een referentiecheck. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen Gerda Veenstra, Teamleider op 06 12829864. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling, via 070 3029549.

Bij voldoende reacties wordt de vacature gesloten.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Noot aan alle externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vervullen van de vacature. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.