Vacature junior-adviseur met positieve en daadkrachtige instelling voor B&A Groep voor 32-40 uur

 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wie zijn wij?
B&A is een advies- en uitvoeringsorganisatie in het sociale domein. Wij ondersteunen overheden en organisaties bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De combinatie van onderzoeks- en adviesbureau en uitvoeringsorganisatie maakt ons uniek. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat.

Functieomschrijving

Ben jij geïnteresseerd in onderwerpen als zorg, welzijn, jeugd, veiligheid en werk? Vind jij het leuk om betrokken te zijn bij meerdere opdrachten en projecten? Lever je graag bijdragen aan onderzoeken en krijg je energie van het presenteren van de uitkomsten uit die onderzoeken? Zie jij van nature oplossingen waar anderen problemen zien? Lees dan snel deze vacature van junior adviseur Sociaal Domein bij B&A!

Wat doen de adviseurs van B&A?
Ons adviesteam bestaat uit enthousiaste adviseurs die in opdracht werken van gemeenten, ministeries en brancheorganisaties met een focus op de onderwerpen welzijn, jeugd en werk. Denk aan het organiseren van een lerend netwerk voor gemeenten om bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Maar ook onderzoeksopdrachten voor gemeenten en rekenkamers op het gebied van jeugdzorg, vrijwilligersbeleid, segregatie en subsidieverstrekking.

Daarnaast ondersteunen de adviseurs van B&A ook hun collega’s die actief zijn in onze uitvoeringsorganisaties met de monitoring en verantwoording. B&A is bijvoorbeeld de uitvoerder van buurtteams in Amsterdam, van wijkteams in Rotterdam en Zeist en uitvoerder van welzijnswerk in Amsterdam en Amersfoort.

Wat ga je doen?
Je komt terecht in een team dat positief, volhardend en optimistisch in het werk staat, kritisch durft te zijn en met de eigen opvatting kleur geeft aan opdrachten.

 • Je ondersteunt onze uitvoeringsopdrachten in het sociaal werk met de monitoring en verantwoording van die opdrachten richting de opdrachtgevers. Je stelt periodieke interne en externe rapportages op en ondersteunt bij de jaarlijkse subsidieaanvragen;
 • Je bent onderdeel van projectteams die advies- en onderzoeksopdrachten uitvoeren voor gemeenten, welzijnsorganisaties, brancheorganisaties en ministeries;
 • Je draagt bij aan offertetrajecten om nieuwe opdrachten te verwerven.

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Jij bent een doener én denker die vanuit nieuwsgierigheid op zoek gaat naar kansen, mogelijkheden en nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

 • Je hebt een hbo of academisch werk- en denkniveau;
 • Je kan kwantitatieve analyses verrichten, zoals datapreparatie, dataverrijking en data-analyse;
 • Je kan kwalitatieve analyses verrichten, zoals het doen van interviews;
 • Je kan data op een aantrekkelijke (visuele) manier te presenteren, bijvoorbeeld in grafieken;
 • Je hebt affiniteit met ons werkveld;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;
 • Je houdt van veel afwisseling en bent actief bezig met je persoonlijke ontwikkeling.

Wat bieden wij jou?
B&A is een platte organisatie, die haar medewerkers veel ruimte biedt om binnen de visie en koers van de organisatie nieuwe dingen op te pakken.

Geboden arbeidsvoorwaarden:

 • Een salarisrange (bij 40 uur) tussen de € 3000 en € 4000, 8% vakantietoeslag (over het ontvangen brutosalaris), vergoedingen voor woon-werk verkeer en dienstreizen;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om die bij goed functioneren om te zetten in een vast dienstverband;
 • Deelname aan de collectieve pensioenregeling;
 • 29 verlofdagen (bij een fulltime dienstverband) en vitaliteitsuren;
 • Laptop en telefoon

Aanvullende informatie

Locatie
Je werkt voor opdrachtgevers in heel Nederland. Dat betekent dat je op locatie van een opdrachtgever werkt, op het hoofdkantoor van B&A in Den Haag (de uitvalsbasis van het Adviesteam) en de uitvoeringslocaties van B&A in Amsterdam. Daarnaast is sprake van hybride werken, zo kan je ook van huis uit werken aan rapportages. We hechten er veel waarde aan dat je regelmatig op locaties samenwerkt met je collega’s van Advies. Dat bevordert het teamgevoel, maakt begeleiding door je ervaren collega’s makkelijker en is goed voor je ontwikkeling.

Belangstelling?
Reageer via de "ik ben geïnteresseerd" knop met je CV en persoonlijke motivatiebrief. Onze sollicitatieprocedure start met een kennismakingsgesprek met Yorick van den Berg, Manager Advies. Als jullie beiden positief zijn, ontvang je een casus. Jij buigt je over een vraagstuk, waarin onze opdrachtgevers ons om onderzoek of advies hebben gevraagd. Je formuleert een voorstel en presenteert dit in een vervolggesprek. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Yorick van den Berg, Manager Advies op 06 506 95 345. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling op 070 302 9549.

Reageren kan tot 15 november 2022. De vacature wordt bij voldoende reacties eerder gesloten.