Buurtteam medewerker Gaasperdam e.o. [24 tot 36 uur

 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Dit zijn wij!

Als je als Buurtteam medewerker gaat werken, kom je in dienst van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Functieomschrijving

Krijg jij er energie van om mensen te ondersteunen bij het vergroten van de zelfstandigheid? Weet jij kwetsbare doelgroepen inzicht te geven in hun eigen kracht? Heb je ervaring op het gebied van Wmo? En ben jij van nature een netwerker, vol daadkracht en positiviteit? Lees dan nu deze vacature!

 

Wat ga je doen?

Als Buurtteam medewerker werk je lokaal samen met het sociaal wijkteam Weesp afhankelijk van je contracturen wordt je ingezet in Gaasperdam. In Weesp wordt je toegevoegd aan het team van 3 fte.
Je bent op individueel niveau in contact met de deelnemers over wensen, behoeften, problemen en ambities op de verschillende leefgebieden. Je begeleidt mensen richting zelfstandigheid en gaat uit van de eigen kracht van de deelnemers. Doordat je voortdurend in gesprek met hen bent, ben jij in staat om signalen goed op te pakken en gericht begeleiding te bieden. Deze begeleiding vindt plaats bij mensen thuis. Je hoofddoel is zorgen dat mensen zich ontwikkelen vanuit eigen kracht en onderdeel zijn in hun eigen wijk.

In het contact met de doelgroep hanteer je een coachende stijl. Je hebt een begripvolle houding en houdt tegelijkertijd een duidelijke professionele afstand. In de contacten met partners heb je een verbindende stijl van communiceren. Je legt gemaakte afspraken op een heldere manier vast en bewaakt de voortgang. Tot slot houd jij een volledige en correcte registratie bij van de uitgevoerde werkzaamheden.

Verder:

 • Werk je nauw samen met het sociaal wijkteam Weesp die de regierol heeft;
 • In Gaasperdam werk je nauw samen met het team, draai je diensten.
 • Werk je samen met de cliënt aan de doelen die zijn vastgesteld;
 • Evalueer je de dienstverlening met de client en het sociaal wijkteam;
 • Maak je gebruik van de kennis van het sociaal wijkteam over de sociale basis;
 • Draag je bij aan de vormgeving en ontwikkeling van de geleverde diensten.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?

Als gezicht van B&A Buurtteam schakel je op een natuurlijke manier tussen de verschillende zorgvragen van de cliënten. Je communiceert op een vriendelijke en heldere wijze met interne en externe partners. Je bent integer, client gericht en initiatiefrijk. Met jouw positieve en energieke uitstraling gecombineerd met een flexibele, professionele en daadkrachtige instelling weet jij deze functie met succes uit te voeren.

Ook heb je:

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding (SPH of MWD);
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen het sociaal domein;
 • Ervaring met kwetsbare doelgroepen en vaardigenheden om deze doelgroep te motiveren en hun eigen kracht te stimuleren;   
 • Uitgebreide en actuele kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van WMO.

Wat bieden wij jou?
 

 • Ruimte voor het nemen van initiatieven, zelfstandigheid en ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.
 • Afhankelijk van werkervaring een passend salaris conform CAO Sociaal Werk - schaal 8 (min. € 2.811,-- en max € 4.006,--) op basis van 36 uur per week.
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden, individuele Keuzebudget (waaronder 8,3% eindejaarsuitkering), fietsplan, bedrijfsfitness, loopbaanbudget, reiskostenvergoeding, een pensioenregeling bij PFZW en mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Aanvullende informatie

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via "ik ben geïnteresseerd knop" met je CV en onderscheidende motivatiebrief. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met John Lachman, Manager Gaasperdam Driemond, via 06-28789412 . Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via 070-30 29 549.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.