Senior HR Adviseur (40 uur, Amsterdam)

 • Karspeldreef, Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Dit zijn wij!
B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. Er werken inmiddels ruim 300 medewerkers bij B&A, verdeeld over diverse steden in het land. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Functieomschrijving

Ben je energiek en leg je van nature waardevolle verbindingen? Is je kennis van HR processen en wetgeving up to date? Weet je de balans tussen de organisatie en de mens goed te bewaren bij het geven van advies? Zie je de grote lijnen en kun je hierbij ook pragmatisch te werk gaan? En kun je de rust en structuur bewaren in een steeds veranderende omgeving? Lees dan onze vacature van senior HR adviseur bij B&A!

Vanwege vertrek van een collega uit ons team zijn wij op zoek naar een:

Senior HR Adviseur (40 uur, Amsterdam)

Wat ga je doen?
Als Senior HR adviseur bij B&A vervul jij een brede HR-adviesrol met een veelzijdig takenpakket, heb je een rol als MT lid en ben je sparringpartner voor de Directie. Naast jouw adviesrol voor de teams in Amsterdam, heb je een overkoepelende taak voor HR projecten en pak je coördinerende taken op in het team van HR adviseurs. De organisatie en het werkveld zijn volop in beweging. Jij weet daar vanuit HR perspectief goed op in te spelen. Dat doe je door te snappen wat de organisatie, leidinggevenden en medewerkers nodig hebben en door goed aan te voelen wat er speelt. Je bent ook actief op het HR-vlak in de stedelijke samenwerking. Als all-round professional schakel je makkelijk tussen diverse taken en aandachtsgebieden, en beheers je verschillende communicatiestijlen. Je bouwt op een natuurlijke wijze mee aan de organisatie. Je ziet toe op de juiste toepassing van het HR-beleid, procedures, wet- en regelgeving en de cao Sociaal Werk. Duurzame inzetbaarheid waaronder vitaliteit en verzuim, de optimalisatie van de ontwikkelcyclus, het stagebeleid en de verdere opbouw van de buurtteams, zijn een aantal thema’s waar we momenteel actief op zijn.

Naast je rol in Amsterdam vervul je ook een coördinerende rol in het HR-adviesteam. Hiervoor werk je gemiddeld genomen één dag per week vanuit Den Haag. Voor dit aspect van de functie zit de uitdaging in de dynamiek van onze verschillende uitvoeringsprojecten, met bijbehorende samenwerkingspartners en externe opdrachtgevers. Elk uitvoeringsproject heeft een eigen werkwijze en cultuur waarbij de HR-adviseurs een belangrijke schakel vormen. Het gaat erom dat we te midden van deze dynamiek en verschillen ook een overkoepelend HR-beleid hebben. Hierin speel jij ook een rol van betekenis.

Het HR team bestaat naast deze vacature uit 2 HR adviseurs, een HR project medewerker en 2 HR medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de (salaris) administratie. Je werkt nauw samen met je collega's om de HR-dienstverlening nog verder te optimaliseren.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?
Je bent positief ingesteld, flexibel en je gedijt goed in een veelzijdige rol, waarin je in staat bent veel verschillende ballen in de lucht te houden. Je bent zelf startend, ziet wat nodig is, neemt initiatief en vraagt hulp als je vastloopt. Je denkt in mogelijkheden en je weet anderen op een prettige manier mee te nemen, te overtuigen en betrekken bij hetgeen je doet of wil gaan doen. Daarbij ben je in staat te schakelen tussen verschillende communicatiestijlen, heb je een helicopterview en kan je goed samenwerken. Meebewegen met de continu veranderende omgeving is noodzakelijk om hier bij B&A op je plek te zitten.

De match met de organisatie en het team vinden we een belangrijk uitgangspunt. Naast bovenstaande kenmerken, heb jij:

 • een afgeronde Hbo of WO opleiding (bij voorkeur richting HR);
 • minimaal 10 jaar recente ervaring in een rol als HR-Adviseur, Business Partner of Manager;
 • enkele jaren ervaring als Mt-lid;
 • enkele jaren ervaring in een leidinggevende of coördineerde rol;
 • recente ervaring binnen het sociaal domein (pré).

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?

Een leuk team met fijne collega’s. We kennen een no-nonsense cultuur waar lachen en hard werken hand in hand gaan. Verder heeft B&A een platte organisatiestructuur en een informele werksfeer. Vanuit de kernwaarden betrokkenheid, daadkracht en positiviteit willen we steeds vernieuwen. Daarnaast bieden wij:

 • een passend salaris tussen €4500,- en €5250,- bruto per maand o.b.v. opleiding en ervaring;
 • de mogelijkheid tot hybride werken (denk aan gemiddeld 1 dag per week in Den Haag en de rest van de week op locatie in Amsterdam en vanuit huis);
 • 29 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Tegemoetkoming in reiskosten en een pensioenregeling;
 • laptop en mobiele telefoon;
 • overige voordelen zoals bijvoorbeeld bedrijfsfitness en een fietsplan.

Enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de 'ik ben geïnteresseerd' knop met je CV en onderscheidende en persoonlijke motivatiebrief. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken en een referentiecheck. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Monique van Leeuwen via 06-14736833. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via 070-3029549.

Reageren kan tot 18 oktober 2021. De vacature wordt bij voldoende reacties eerder gesloten. 

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.