Manager Buurtteam (32-36 uur, Amsterdam Gaasperdam)

 • Rossumplein, 1106 AX Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wat is het Buurtteam? 
Buurtteam Zuidoost Amsterdam 
Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteammedewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.  

B&A 
Je komt als Manager Buurtteam in Dienst bij B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is. 

Functieomschrijving

Word jij enthousiast van een organisatie in beweging, waar jij mee kunt bouwen aan vernieuwde dienstverlening en manieren van (samen)werken? Heb jij een duidelijke visie op modern leidinggeven en ligt jouw kracht in het ontwikkelen van teams in een lerende omgeving? Wij zijn op zoek naar een Manager Buurtteam in Amsterdam Gaasperdam.  

Wat ga je doen? 
Jij wordt een van de managers in het Buurtteam Zuidoost dat per 1 april 2021 van start is gegaan. Als manager voor het Buurtteam Gaasperdam stuur je 25-30 professionals aan met een aantal brede disciplines zoals maatschappelijk werk, bestaanszekerheid en ambulante ondersteuning.  

De start van het buurtteam bracht ons een nieuwe manier van (samen)werken en een gewijzigde verantwoording richting onze opdrachtgever. De eerste stappen in dit verandertraject zijn gezet en samen met de directeur, het managementteam, de collega’s en de samenwerkingspartners bouw jij hieraan verder. Jij krijgt er energie van om cultuurverandering vorm te geven en medewerkers in ontwikkeling te stimuleren en motiveren om met bevlogenheid hun werk te kunnen doen. Van nature ben jij een verbinder. Door professionals eigen verantwoordelijkheid te geven en te coachen vanuit de zijlijn, ben je in staat om vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen het team te laten groeien. Je spreekt hierbij je collega’s aan op de gemaakte afspraken en je hebt oog voor het behalen van de gewenste resultaten. 'Warm’ en ‘zakelijk’ zijn voor jou geen tegenpolen, maar breng jij in jouw leiderschapsstijl samen. 

Als manager sta jij bekend om jouw oplossend vermogen. Obstakels brengen jou niet tot stilstand, maar zie jij als uitdaging om aan te pakken en daarmee onze dienstverlening nog beter te maken. Complexiteit schrikt jou niet af en met jouw enthousiasme en positieve instelling zet je professionals in hun kracht om samen tot oplossingen te komen. 

Daarnaast heb je een belangrijke externe rol waarin je o.a. met de opdrachtgever gemeente Amsterdam en samenwerkingspartners kan schakelen. Je bent sensitief voor wat er gebeurt in en om het Buurtteam en weet dit te vertalen naar concrete acties voor je team. Je weet je goed te verhouden in de buurt waarin je snel de informele en formele partijen kent. Hierin zie en benut je ook kansen voor de organisatie om het werk efficiënter en effectiever in te richten.  

Functie-eisen

Wat vragen wij? 
Heb jij als leidinggevende al mooie resultaten neergezet? En sta jij in jouw kracht in een dynamische omgeving? Ben je enthousiast, verbindend en hands-on?  

Verder: 

 • heb je een relevant Hbo of WO-diploma;  
 • heb je 5-10 jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie;  
 • ben je analytisch en kan je goed omgaan met registratiesystemen; 
 • heb je goede didactische en communicatieve vaardigheden; 
 • ben je een resultaatgerichte aanpakker en probleemoplosser; 
 • ben je gericht op samenwerken en ben je omgevingssensitief; 
 • ben je een motivator en varieer je op natuurlijke wijze in leiderschapsstijlen in de begeleiding van de professionals; 
 • is het een pré als je ervaring hebt met het Sociaal Domein en maatschappelijke veld. 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?  

 • Een jaarcontract voor een dienstverband voor 32-36 uur per week, met intentie voor verlenging;
 • Een uitdagende en dynamische werkomgeving waar je verder gaat bouwen aan het buurteam; 
 • Een informele werksfeer binnen een leuk team; 
 • Een organisatie die ondernemerschap waardeert; 
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven; 
 • Salaris conform cao Sociaal Werk - schaal 11 

Enthousiast geworden?
Solliciteer direct via de 'ik ben geïnteresseerd' knop met je CV en motivatiebrief. Een selectie van de best passende sollicitanten zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!  

Voor vragen over de procedure neem je contact op met Alies Meijer via 06-41141916. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Mathilde Corsten, te bereiken via 06-51005020. Reageren kan tot 1 december 2021. De vacature wordt bij voldoende reacties eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.