Wijkteammedewerker Jeugd voor de toeslagenaffaire 24-36 u/w regio Rotterdam (SKJ geregistreerd)

 • Tidemanstraat 80, 3022 SM Rotterdam, Nederland
 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Ben jij een ervaren professional die zich in wil zetten voor de jeugdigen van de regio Rotterdam? Ga jij uit van de eigen kracht van je cliënten, om hen zo te ondersteunen naar (meer) zelfredzaamheid in de samenleving? En ligt het in jouw natuur om in kansen en oplossingen te denken? Krijg jij energie als iemand mede dankzij jou weer zelfstandig deel kan nemen aan de samenleving? Dan ben jij de wijkteammedewerker Jeugd waar wij naar op zoek zijn!

Dit zijn wij!

In het kader van de toeslagenaffaire ga je als Wijkteammedewerker Jeugd in Rotterdam  werken en kom je in dienst van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Wat bieden wij jou?      

 • Een informele werksfeer binnen een leuk team;
 • Een organisatie die ondernemerschap waardeert;
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven;
 • Volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze eigen B&A Academy.
 • Salaris conform cao Sociaal Werk - schaal 8
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, reiskostenvergoeding, een pensioenregeling en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Je gaat namens B&A werken in een wijkteam van de gemeente Rotterdam. Als wijkteammedewerker Jeugd in het kader van de toeslagenaffaire help je jeugdigen met meervoudige problematiek op eigen kracht te participeren in de samenleving. Je werkt vanuit de methodiek “Intensieve Jongerenaanpak”. Je basishouding is dat je jeugdigen, gezinnen en hun netwerk faciliteert om tot eigen keuzes en een eigen plan te komen. Je werkt vanuit de gedachte één gezin, één plan, één regisseur. Je hebt een outreachende en laagdrempelige werkwijze, je gaat erop af en je pakt door! Bij het kiezen van de oplossing wordt de meest effectieve hulp gekozen. Als het tot stand brengen van oplossingen van eigen en de expertise van de cliënt niet lukt, zorg jij ervoor dat er expertise van formele en informele netwerkpartners wordt ingezet. Verder treed je in deze rol als netwerker in de wijk en ben je bekend met de sociale kaart van regio Rotterdam. Als wijkteammedewerker Jeugd heb je regelmatig intern contacten (teamcollega’s, leidinggevende, overige collega’s) en met derden gericht op informatie-uitwisseling. Deze contacten zijn van belang voor het ontwikkelen en uitvoeren van ons beleid. Het werk vindt vaak plaats binnen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Functie-eisen

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO-SPH, MWD, Social Work
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring
 • Je hebt affiniteit met schuldhulpverlening en bent op de hoogte van de toeslagenaffaire
 • Je bent zelfstandig, doortastend, vasthoudend, vindingrijk en ondernemend
 • Je gaat outreachend te werk, gaat erop af en pakt door
 • Je bent accuraat bij registratie en verantwoording van het werk
 • Je bent in staat om het netwerk van de client te vergroten/ versterken en actief te betrekken, je hebt kennis van de sociale kaart Rotterdam
 • Je bent op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein.
 • Je bent in bezit van een SKJ-registratie (of het zicht erop)

Jouw professionele uitstraling en uitstekende communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat jij deze functie met succes uit weet te voeren. We zoeken bij voorkeur kandidaten die direct beschikbaar zijn.

Aanvullende informatie

Solliciteer direct via de "ik ben geïnteresseerd" knop met je CV en onderscheidende en persoonlijke motivatiebrief. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via 070-3029549. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Jacqueline Hoogland, te bereiken via 06-20412077. 

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.