Medewerker contactpunt sociaal team (20-24 uur)

 • De Clomp 1914, 3704 KS Zeist, Nederland
 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Dit zijn wij!

Als je als Medewerker Contactpunt Sociaal Team in Zeist gaat werken, kom je in dienst van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Kijk op www.bagroep.nl voor meer informatie over onze dienstverlening.

Functieomschrijving

Ben jij een eigenzinnige professional die proactief te werk gaat? Ligt het in jouw natuur om in kansen en oplossingen te denken? Ben je verbaal sterk en beschik je over uitstekende gespreksvaardigheden? Kun je goed luisteren en samenvatten én ben je benieuwd naar werken in een gemeentelijke organisatie? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Medewerker Contactpunt van het Sociaal Team in Zeist help je telefonisch de inwoners (doelgroep 23 jaar en ouder) op eigen kracht te participeren in de samenleving. Je bent in deze rol het eerste aanspreekpunt voor inwoners, cliënten, zorgprofessionals en (vrijwilliger)instanties in de gemeente Zeist. Hulpvragen en meldingen voor het Sociaal Team komen bij het Contactpunt terecht. Een deel van deze vragen handel je zelfstandig van aanvraag tot voorziening af, andere vragen zet je door naar je collega’s van het Sociaal Team in de wijkteams. Je voert je eigen onderzoek telefonisch uit en gaat vooralsnog niet op cliëntenbezoek. Als het tot stand brengen van oplossingen op eigen kracht niet lukt, zorg jij ervoor dat er professionele specialisten worden ingeschakeld. In je werk fungeer je dus als schakel tussen uitvoering en beleid en is samenwerking van groot belang, zodat je relevante interne en externe partijen weet in te schakelen. Daarnaast werk je actief mee aan verbetering van richtlijnen, bent breed inzetbaar en zet jouw sociaal-maatschappelijke kennis in om de cliënten verder te helpen.

Jouw taken:

 • Telefonisch de hulpvraag inventariseren, situatie in kaart brengen middels het verzamelen van informatie omtrent de leefomgeving, de psychosociale problematiek, de behoeften van de cliënt.
 • Indiceren van enkelvoudige hulpvragen.
 • Het geven van advies en informatie en het beantwoorden van diverse hulpvragen.
 • Het doorverwijzen van cliënten met complexe psychosociale problemen naar interne en/of externe partijen.
 • Heldere verslaglegging in Zorgned.


Wat bieden wij jou?

 • Salaris conform cao Sociaal Werk - schaal 8.
 • Loopbaanbudget en Individueel Keuzebudget (IKB).
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven, zelfstandigheid en ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding en een pensioenregeling.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?
Voor het Contactpunt Sociaal Team in Zeist zijn we op zoek naar een collega met:

 • een relevante afgeronde HBO opleiding.
 • ruime kennis en ervaring op het gebied van psychiatrie.
 • ervaring met problematiek rondom financiën, ouderen, chronisch zieken, mantelzorg, huisvesting, schulden, zorgmijders, etc.
 • ervaring als het gaat om brede vraagverheldering, planmatig werken, casusregie, rapportage, indiceren van WMO aanvragen, cliënten stimuleren tot nemen van eigen verantwoordelijkheid.
 • een flexibele, proactieve en oplossingsgerichte werkwijze. Soms moeten we de geijkte paden bewandelen, maar we onderzoeken ook graag nieuwe en betere routes. Hoe kunnen we onze dienstverlening nog verder professionaliseren? We vragen van jou dus ook zo te denken én te handelen.
 • een structureerde werkhouding, die om kan gaan met een hoge werkdruk en snel kan schakelen.
 • kennis van de sociale kaart in (regio) Zeist.
 • kennis van sociale netwerkversterking (SNV), de privacywetgeving en de WMO (pré).

Aanvullende informatie

Solliciteer direct via de 'ik ben geïnteresseerd'-knop met je CV en onderscheidende motivatiebrief. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Johan Rijcken, coördinator Sociaal Team via 06-29048590. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via 070-3029549.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.