Marketing- en communicatieprofessional Sociaal Domein

 • Bezuidenhoutseweg 161, 2594 AG Den Haag, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Dit zijn wij!

Voor B&A is het leidende principe: elk mens is ergens goed in, geen enkel mens is goed in alles, iedereen is (vol)waardig. De mensen van B&A (circa 200 medewerkers) werken elke dag met bezieling en realiteitszin in de uitdagende wijken van ons land.  Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin, nieuwsgierigheid en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar elke dag anders is en altijd wordt gestreefd naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A willen voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de moeilijke wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is. 

Functieomschrijving

Ben jij ondernemend, heb je lef en ben je een proactieve en resultaatgerichte netwerker die B&A op de kaart kan zetten? Verbind jij binnen met buiten en andersom?  Draai jij je hand niet om voor het uitstippelen en uitvoeren van een strategische koers op het gebied van marketing en communicatie en krijg jij er energie van om actief betrokken te zijn bij uiteenlopende projecten? Lees dan snel onderstaande vacature van marketing- en communicatieprofessional Sociaal Domein bij B&A!

Decentralisaties, vernieuwingen op het gebied van re-integratie en participatie, continue wijzigingen in voorzieningen en zorg veranderen het sociale domein ingrijpend. B&A voert maatschappelijke dienstverlening, schuldhulpverlening en ondersteuning van bewoners(initiatieven) uit in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden en non-profit organisaties over (jeugd)zorg, welzijn, werk, schulden en veiligheidsvraagstukken. Om B&A op de kaart te zetten bij onze stakeholders is een krachtige profilering en een effectieve communicatie- en marketingkoers op corporate niveau én binnen onze veelheid aan projecten van essentieel belang.

Wat ga je doen?

Binnen B&A werken doeners en denkers en dat is iets dat jou als communicatieprofessional ook typeert. Jij denkt op strategische wijze na over onze marketing en communicatie om vervolgens samen met jouw communicatiecollega’s een inspirerende en resultaatgerichte bijdrage te leveren aan het verwezenlijken van de organisatiedoelen en de identiteit van B&A. Je bruist van de ideeën, vertaalt kansen en mogelijkheden naar uitvoerbare plannen en steekt ook graag de handen uit de mouwen, waarbij je meebeweegt met externe en interne ontwikkelingen. Daarnaast heb je de volgende taken:

 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het strategische communicatiebeleid. Je zorgt ervoor dat met een plan resultaat wordt bereikt en lost de obstakels die je hierin tegenkomt op. Je bent in staat om op effectieve wijze doelen en prioriteiten te bepalen;
 • Je ondersteunt en adviseert bestuur en management. Je stelt kritische vragen vanuit jouw vakgebied, tegelijkertijd ontzorg je hen met concrete voorstellen;
 • Je werkt samen met de B&A teams aan een krachtige profilering van de organisatie en alle projecten. Je initieert en implementeert innovatieve ideeën op het gebied van positionering voor het verbeteren van de (employer) branding zodat B&A zichzelf kan onderscheiden met haar verhaal en aantrekkelijk is en blijft als (potentiële) opdrachtnemer en werkgever. We geloven namelijk in de kracht van verhalende communicatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de woordvoering over de organisatie in de media;
 • Je neemt deel aan diverse projecten en levert een proactieve bijdrage aan het creëren van kansen en het oplossen van de uitdagingen op het gebied van marketing en communicatie. Hierbij zorg je voor meetbaarheid t.b.v. het behalen van doelstellingen en voor een optimale inzet van online en offline communicatie-uitingen;
 • Je geeft leiding aan een team van communicatiemedewerkers (3,3 fte). Door jouw ondersteuning en coaching halen zij het beste uit zichzelf.

Wat bieden wij jou?

Als communicatieprofessional bij B&A werk je nauw samen met collega’s in de hele organisatie. Allemaal met verschillende ervaringsniveaus en expertises. Binnen deze zelfstandige functie, waar je zelfstartend te werk gaat, bieden we je volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. B&A heeft een platte organisatiestructuur, een informele werksfeer met directe lijnen, waar duidelijke communicatie en het nemen van initiatieven wordt gewaardeerd. Onze collega’s herken je aan de voor ons belangrijke eigenschappen: betrokkenheid, daadkracht en positiviteit. We willen steeds vernieuwen en kennen een no-nonsense cultuur. Uiteraard bieden wij een passend salaris, 29 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) en een pensioenregeling.

Functie-eisen

Wat zoeken wij in jou?

Jij:

 • hebt een relevante afgeronde HBO of WO-opleiding (Communicatie, Marketing, Online Media, Media Entertainment) en hebt minimaal 10 jaar ervaring in het communicatievak.
 • bent een geboren duizendpoot, die het leuk vindt om continu te schakelen tussen verschillende projecten in uiteenlopende fases en onder tijdsdruk en strakke deadlines blijft presteren.
 • bent in staat om van abstracte ideeën en vragen van opdrachtgevers concrete plannen te maken en weet de slag van ‘wat’ naar ‘hoe’ te maken.
 • bent associatief, creatief, tekent buiten de lijntjes en zet inspirerende ideeën in om jouw doelgroepen te bereiken en een boodschap overtuigend over te brengen.
 • kan collega’s inspireren en enthousiast maken om aan de slag te gaan.
 • volgt vanuit nieuwsgierigheid de trends in jouw vakgebied op de voet en weet de juiste communicatiemiddelen (waaronder social media) voor de verschillende doelgroepen van B&A in te zetten.
 • hebt (minimaal) twee jaar ervaring met leidinggeven aan een (zelfsturend) team.
 • hebt een vlotte pen en kan schrijven in begrijpelijke taal.
 • hebt ervaring in het sociaal domein (grote pre).

 

Aanvullende informatie

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via de "ik ben geïnteresseerd" knop met je CV en motivatie, waarin jij jezelf als persoon aan ons presenteert. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Cécile Versteegh, operationeel directeur, via 06-27061936. Heb je een vraag over de sollicitatieprocedure? De HR-afdeling is bereikbaar via 070-3029549.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken en een referentiecheck. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Reageren kan tot 12 februari 2020. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 20 februari. Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.