Stagiair(e) WMO Begeleiding Arnhem

  • Bezuidenhoutseweg 161, 2594 AG Den Haag, Nederland
  • Stagiair

Beschrijving van het bedrijf

B&A is een vernieuwend advies- en uitvoeringsbedrijf in het sociale domein, dat zijn dienstverlening uitvoert op de snijvlakken van WMO, zorg, arbeidsmarkt en jeugd. Wij werken projectmatig. Doel van alle projecten is om de burger de regie te geven over zijn eigen leven, vanuit de gedachte dat sterke burgers een sterke samenleving vormen.

Functieomschrijving

Ben jij HBO student? Ben jij druk op zoek naar een meewerkstage voor het volgende schooljaar? Wil jij het vak binnen het sociaal domein écht leren kennen? Lees dan verder!

Stagiair(e) WMO Begeleiding
(32 uur, 10 maanden, Arnhem)

Als stagiair werk je ondersteunend samen met de collega’s in Arnhem. Jullie werken hier aan het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie van cliënten in de WMO. Samen met een WMO begeleider bied je ondersteuning vanuit de verschillende leefgebieden vanuit de ZRM, met als doel de cliënt zelfstandig te laten participeren. Als je goed op weg bent en mee hebt gekeken bij de collega’s, laten we je zelfstandig een aantal ondersteuningsvragen overnemen in overleg met de cliënt. Uiteraard krijg je hierbij vanuit het team ondersteuning en begeleiding. Verder voer je individuele gesprekken met cliënten, organiseer je collectieve bijeenkomsten, sluit je aan bij netwerkoverleggen en houd je de administratie bij in Regas. Wij laten je kennis maken met de WMO begeleiding in het sociaal domein en willen je laten groeien binnen dit vakgebied. Ervaring opdoen met groepen, behoort ook tot de mogelijkheden. Afhankelijk van jouw wensen ga je naarmate je stage vordert steeds meer zelf oppakken. Ook bieden wij je de mogelijkheid om samen met een WMO begeleider intakegesprekken te voeren.


Ons team
Het WMO team bestaat uit 13 WMO begeleiders verdeeld over de regio Amsterdam, regio Rotterdam en regio Oost. De begeleiders werken nauw samen met verschillende partners in de wijk: sociale wijkteams, woningbouwcorporaties, politie, het gebiedsteam, bewoners en bewonersinitiatieven, diverse zorg- en welzijnspartijen. Samen met partners in de wijk helpt B&A WMO begeleiding cliënten zelfredzaam te participeren.

Wie zoeken wij?
Een stagiair die er energie van krijgt om kwetsbare cliënten weer in hun eigen kracht te zetten.
De samenwerking met zorg en welzijn en formeel/informeel staat hierbij centraal.

  • Een derdejaars HBO student van de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening/Sociaal Werk of vergelijkbare studierichting;
  • Beschikbaar voor een fulltime stage voor minimaal 6 maanden;
  • Eerdere (stage-)ervaringen bij een zorg of welzijnspartij is een pré.


Tot slot ben je communicatief vaardig, zie je het als een uitdaging om zelf zaken op te pakken en ben je transparant in je werk.

Wat bieden wij?

  • Een zeer leerzame meewerkstage binnen een ondernemende organisatie;Opdoen van kennis met diverse (kwetsbare) doelgroepen;
  • Goede begeleiding bij de uitvoering van je stage;
  • We dagen je uit om eigen initiatief te tonen en zelf zaken op te pakken;
  • Een leerschool om je klaar te stomen voor werk in het sociaal domein op het gebied van WMO begeleiding;
  • Een stagevergoeding.

B&A
Als expert in het sociaal domein zorgt B&A dat iedereen meedoet en meetelt. Wij voeren lokaal welzijnswerk en WMO uit en doen advies- en onderzoeksprojecten. Deze drie activiteiten versterken elkaar en dit leidt tot een vernieuwende aanpak met duidelijke resultaten. Hiermee dragen wij bij aan een vitale samenleving. In de dagelijkse uitvoering werken wij vanuit positiviteit, daadkracht en betrokkenheid.

Als stagiaire werk je voor ons bedrijfsonderdeel WMO begeleiding.
Meer informatie over WMO begeleiding vind je op www.bagroep.nl onder WMO.

Informatie
Hebben wij je interesse gewekt? Klik op de ‘solliciteer’ button en verstuur jouw motivatiebrief en CV.
Wil je meer inhoudelijke informatie over de stage? Neem dan telefonisch contact op met
Mathilde Corsten: 06-51005020.