Könyvelő

 • Székesfehérvár, Magyarország
 • Teljes munkaidő

Cég leírása

Az Alcoa Vállalat világszintű piacvezető a bauxit, timföld és alumínium előállításban, mely a hozzáadott értékkel bíró öntött és hengerelt termékportfóliónak, valamint a nagymértékű energiakincsek jelenlétének is köszönhető. Az Alcoa Vállalat továbbviszi elődjének, az Alcoa Inc-nek az innovatív kultúráját, vevőkapcsolati rendszerét, valamint ismert márkanevét is. A korábban Amerika Alumíniumipari Vállalataként ismert Alcoa Inc. 128 évvel ezelőtt indította útjára az alumíniumpiacot azzal, hogy elsőként fedezte fel a megfizethető alumíniumelőállítás folyamatát, s ezáltal megindulhatott a kereskedelem. E felfedezés óta többek között a Wright fivérek első repüléséhez használt repülő készítéséhez is Alcoa alumíniumot használtak (1903) és az első alumíniumburkolatú felhőkarcoló felépítésében (1952), az első kizárólag alumíniumból készült járműváz megalkotásában (1994), valamint az első alumíniumból készült sörösdoboz gyártásában (2004) is az Alcoa Inc. segített. Napjainkban az Alcoa mindezt a termék- és folyamatinnovációs örökséget azzal a törekvésével igyekszik továbbvinni, hogy folyamatosan újradefiniálja a telephelyein nyújtott világszintű teljesítmény fogalmát, mialatt globális termékválasztéka révén partnerkapcsolatokat épít ki vevőivel. Hisszük, hogy az alumínium számos végső felhasználói piac számára kínált azon tulajdonságai, hogy könnyűsúlyú és előrehaladott teljesítményre képes, rendkívül keresettek, emellett meglehetősen pozitív kilátásokat helyeznek az Alcoa elé. Az Alcoa Vállalat cégei az összes főbb termelési folyamatot felölelik az elsődleges alumíniumipari értékláncon belül, mely úgy hisszük, hogy az Alcoa számára egy olyan, erős platformot jelent, amelyből az összes kritikus szegmens vevői kiszolgálhatók. Az Alcoa világszerte 27 telephellyel rendelkezik és több, mint 16.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Állás leírása

Az Alcoa Shared Services Hungary munkatársakat keres GBS üzletágához, Könyvelő munkakör betöltésére.

Leendő munkatársunk feladatait Székesfehérváron, az Alcoa Pénzügyi Adminisztrációs központjában végzi az alábbi területek valamelyikén: főkönyvi könyvelés, tárgyi eszköz könyvelés, vevőfolyószámla könyvelés.
A Financial Accounting Center könyvelési csoport tagjaként felel a hozzá tartozó cég(ek) pontos és naprakész könyveléséért.  Feladata a lokációkkal, társszervezetekkel történő napi szintű kapcsolattartás, adatküldés, problémamegoldás. Személyesen részt vesz havi zárási folyamatainkban. Felel a területéhez kapcsolódó számlák egyeztetésének elkészítéséért, felelős az audit, lokációs és ASAT követelmények teljesítéséért.

Képzettség

 • Pénzügy-számvitel / gazdálkodás és menedzsment felsőfokú végzettség
 • Precizitás, koncentráltság, jó kommunikációs készség
 • Angol nyelv magas szintű ismerete szóban, írásban
 • MS-Office programok magabiztos ismerete, kezelése
 • Erkölcsi bizonyítvány, melyet a vállalat intéz.

További információk

Előny:

 • 2 éves szakmai tapasztalat
 • Analitikus képesség, hatékony problémamegoldás
 • Oracle ismeret
 • SSC tapasztalat
Adatvédelmi irányelvek