Operations Operator

  • Merwedeweg 10, 3198 LH Europoort Rotterdam, Netherlands
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Alco Energy Rotterdam is een jonge bio-raffinaderij die in 2010 is opgestart in Europoort Rotterdam. We zijn één van de grootste producenten van bio-ethanol en veevoeder in Europa en we leveren de daarbij geproduceerde CO₂ aan de omliggende kassen, om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verlagen.

Onze organisatie is onderdeel van de Alcogroup, de 2e bio-ethanolproducent van Europa en Vanden Avenne Commodities, een gespecialiseerde graanhandelaar.

Op de fabriek in de Europoort zijn wij dagelijks met ongeveer 100 collega’s aan de slag om alle processen te verbeteren en daarbij een gedegen bijdrage te leveren aan duurzame energievoorzieners. We zijn een bedrijf met een no nonsense mentaliteit en we hebben de ambitie om continue onze (productie)processen te verbeteren met daarbij veel aandacht voor veiligheid, milieu en productiviteit. Wij willen namelijk de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen, van zowel onze producten, van onze interacties met onze partners als van de interne processen.

Er wordt de komende jaren flink geïnvesteerd en wij hebben medewerkers nodig die het als een uitdaging zien om met ons te werken aan het bereiken van onze doelen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar Operations Operators die ons team willen versterken. Spreekt het je aan om te werken in een bedrijf dat wil verbeteren en uitdagingen niet uit de weg gaat? Dan ben jij misschien de persoon die wij zoeken.

Als Operations Operator zorg je ervoor dat het productieproces draaiende wordt gehouden. Je controleert de processen en stelt bij waar nodig. Bij storingen werk je nauw samen met de onderhoudsmonteurs. Je bent verantwoordelijk voor de bediening, bewaking, aanpassing en bijsturing van de installaties. Ook bewaak je de kwaliteit van het eindproduct. Daarnaast reageer je vroegtijdig en alert op mogelijke bedreigingen voor veiligheid, kwaliteit en milieu.

Je werkt volgens een 2-2-2-volcontinurooster. Een ploeg bestaat uit een 10 collega’ s waaronder een shiftleader en operators van verschillende functieniveaus. Wij vinden het belangrijk dat je als operator nieuwsgierig bent en het proces echt in de vingers wilt krijgen.

Na een inwerkperiode start je aan een trainingstraject. De fabriek is onderverdeeld in units. Naarmate je meer units beheerst neemt het niveau waarop je werkzaam bent toe.

Het productieproces bestaat uit vermalen, hydrolyse, fermentatie, destillatie en dehydrateren. Het bijproduct van het fermentatieproces wordt gedroogd, gepelletiseerd en vervoerd naar de klanten. De productie van bio-ethanol gebeurd vervolgens via een organisch proces. Het zetmeel van de plant wordt omgezet naar suikers door gebruik te maken van enzymen. Daarna wordt gist toegevoegd om de suikers om te zetten in ethanol en CO2. Dit proces neemt ongeveer 3 dagen in beslag.

Functie-eisen

Je bent bij ons goed op je plaats wanneer je het als operator leuk vindt om in een team te werken en oplossingen te bedenken voor de uitdagingen die ons bijzondere proces met zich mee brengt.

Onze Operations Operators hebben allemaal minimaal een “Proces Operator B” opleiding of gelijkwaardige opleiding en 3 tot 5 jaar ervaring. Je doorloopt binnen ons bedrijf een trainingsprogramma waarbij je begeleid wordt door een mentor. Naast een “Proces Operator B” opleiding is het belangrijk dat je beschikt over energie en een echte zelfstarter bent. “Proces Operator C” is echt een pré.

Aanvullende informatie

Wij bieden je
Binnen onze operatie kennen we een fulltime werkweek van 33,6 uur en een werkdag van 8 uur inclusief pauze. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld middels ons arbeidsvoorwaardenreglement en is marktconform. Het bevat onder andere een tegemoetkoming in de ziektekosten, een bonusregeling en deelname aan een pensioenregeling. Daarnaast is er bij werkzaamheden in vijf ploegendienst sprake van een volcontinu toeslag van 30%.