Projektledare Insamling (Vikariat)

 • Heltid

Företagsbeskrivning

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter och möjligheter att påverka sin vardag och framtid. Afrikagrupperna samarbetar med organisationer i Angola, Moçambique, Namibia, Sydafrika och Zimbabwe och stödjer kampen för ett fritt Västsahara. Afrikagrupperna är en medlemsbaserad organisation och feministisk organisation med lokalgrupper runtom i Sverige. På våra kontor är vi runt 20 anställda, verksamma i Stockholm, och Johannesburg. 

Jobbeskrivning

I rollen som Projektledare Insamling driver och utvecklar du Afrikagruppernas insamling tillsammans med kommunikation- och insamlingsteamet i en spännande fas. Du arbetar nära en insamlingskollega och vår ekonomiavdelning och har god insyn i vår insamlingsbudget, strategi och målsättningar. 

I rollen har du ansvar för våra givarresor och löpande administrering av inbetalningar från Afrikagruppernas månadsgivare, privata givare och insamlingskampanjer. I rollen ingår även att administrera och vidareutveckla vår webshop, skicka produkter samt löpande givardialog såsom att svara givare i telefon och per mail. Du ser även till att organisationens insamling följer aktuella lagar och regler.  
 
Vi tror att du tycker det är givande att testa kreativa insamlingsmetoder och system för att öka- och bredda vår finansiering och är nyfiken på att utveckla erbjudanden till nya givare. 
Vi ser att du som söker motiveras av att arbeta operativt med insamling på flera nivåer. Vi ser att du är van vid att ta i där det behövs och har förståelse för den flexibilitet som behövs på mindre arbetsplatser. Du arbetar hela tiden med organisationens bästa i sikte och vi ser såklart att du delar Afrikagruppernas värderingar och vår vision om en rättvis värld.  

Kravspecifikation

För den här tjänsten ser vi att du har: 

 • Akademisk utbildning, inom ett för organisationen relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet 

 • Några år av praktisk arbetslivserfarenhet av operativ och strategisk insamling 

 • Erfarenhet och kunskap av att arbeta i CRM system och digitala insamlingsverktyg 

 • Erfarenhet av digital marknadsföring, annonsering och insamlingskommunikation i form av budskapspaketering och samarbete med externa byråer 

 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med ekonomisk uppföljning och analys av insamlingsdata (t.ex. kostnadseffektivitet av en kampanj) 

 • Mycket god administrativ och analytisk förmåga 

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal på både svenska och engelska

Meriterande:

 • Certified Fundraiser 

 • Erfarenhet av CRM systemet Kommed eller motsvarande, samt kommunikationsverktyg som till exempel Symplify och Mailchimp 

 • Erfarenhet av att arbeta med TM-kampanjer, företagssamarbeten, lojalitetsprogram och/eller testamenten som insamlingskanal 

Ytterligare information

Vi ser att du som sökande delar Afrikagruppernas värdegrund. Afrikagrupperna är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv. 

Praktisk information 

Afrikagrupperna tror på god balans mellan arbetstid och fritid och tillämpar 35 timmars arbetsvecka vid heltidsarbete, samt erbjuder våra anställda 32-34 semesterdagar. Utöver detta erbjuder vi flexibel arbetstid och allmänt schyssta arbetsvillkor. Vi följer kollektivavtalet ”Tjänstemän inom civilsamhället” mellan Fremia och Unionen. 

Omfattning: 100% (35h/v) 

Anställning: Föräldravikariat så snart som möjligt tom. Februari 2025.  

Placering: Stockholm, resor kan förekomma. 

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Lön: Enligt överenskommelse.  
 
Ansökan 

Känns tjänsten rätt för dig? Sök då genom att ladda upp ditt CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart du kan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 2023-11-12. Håll ditt personliga brev till max en sida och prioritera att svara på hur du möter ovan ställda krav, dvs varför just du är vår framtida kollega på insamling!  

Genom att skicka in din ansökan samtycker du till att Afrikagrupperna behandlar dina angivna personuppgifter och ansökningshandlingar till dess att rekryteringen är avslutad. 

Kontakt 
Anna Nordstrand, Communications Manager, 073-7184053